ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συγκίνηση και γνώσεις ασφάλειας στο νερό και αθλητικής ναυαγοσωστικής χάρισε ο "Τσάρλι" στα παιδάκια του 2ου ΚΔΑΠ "Καλλιτεχνούπολη"

 


Συγκίνηση και γνώσεις ασφάλειας στο νερό και αθλητικής ναυαγοσωστικής χάρισε ο "Τσάρλι" στα παιδάκια του 2ου ΚΔΑΠ "Καλλιτεχνούπολη"

 

Πρέβεζα 13.8.2020. Ο "Τσάρλι ο διασώστης" το πρόγραμμα της ΕΑΝΕ, που είναι εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα που πραγματοποιήθηκαν στα γυρίσματα της #1 τηλεοπτικής σειράς στον κόσμο, "Baywatch", διδάχθηκε στο 2ο ΚΔΑΠ "Καλλιτεχνούπολη" της Πρέβεζας.

Σ’ αυτό το άρθρο δημοσιεύω τα κύρια σημεία από την παρουσίαση της ιστορίας του Τσάρλι στο ΚΔΑΠ. Στο πλαίσιο της συνεργασίας με την ΕΑΝΕ η «Καλλιτεχνούπολη» επένδυσε, για δεύτερη φορά, στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τσάρλι ο Διασώστης», και στην γνωριμία με τα αγωνίσματα της αθλητικής ναυαγοσωστικής, από τον εκπαιδευτικό φυσικής αγωγής, διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Λεονταρίου και Τμηματάρχη της ΕΑΝΕ, Ιωάννη Δημακόπουλο.

Ενθουσιασμένοι από την παρουσίαση στις 11/8/2020, στο 1ο ΚΔΑΠ θέλαμε και οι μαθητές του άλλου ΚΔΑΠ να ζήσουν την πολύ όμορφη εμπειρία, της αθλητικής ναυαγοσωστικής μέσα από την ιστορία του Τσάρλι. δήλωσε η υπεύθυνη του ΚΔΑΠ κ. Ανδριάνα Θέμου.

Στο 2ο ΚΔΑΠ «Καλλιτεχνούπολη», η ΕΑΝΕ, με την παρουσίαση του προγράμματος «Τσάρλι ο Διασώστης» προσπάθησε να συνεισφέρει για ένα καλύτερο κόσμο και αυτό γίνεται να το επιτύχουμε με αληθινές ιστορίες. Το παιδί βιώνει και συμμετέχει ενεργά και δημιουργικά στη ανάπτυξη και εξέλιξη της ιστορίας, ενώ παίζοντας διδάσκεται την αξία της προστασίας και του σεβασμού της ανθρώπινης φύσης.

Ο πήχης ανέβηκε πιο ψηλά καθώς οι μικροί μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του ΚΔΑΠ όχι μόνο δήλωσαν ενθουσιασμένοι από το πρόγραμμα και τις εμπειρίες που αποκόμισαν, αξιολογώντας θετικά την υλοποίηση, αλλά παρότρυναν τον τμηματάρχη της ΕΑΝΕ Δημακόπουλο να γίνει γρήγορα η επόμενη παρουσίαση και μάλιστα βιωματικά. Η υπεύθυνη του ΚΔΑΠ, κα Ανδριάνα, εκδήλωσε ενδιαφέρον να γίνει μέλος της ΕΑΝΕ, δηλώνοντας: «Η εξιστόρηση του Τσάρλι είναι μια πραγματικά πρωτοπόρα πρόταση! Μια άλλη ανθρώπινη προσέγγιση στον αθλητισμό μέσω της ιστόρησης και του παιγνιδιού, τα οποία και είναι η φυσική διαδικασία συναισθηματικής εξάπλωσης ενός παιδιού. Τα παιδιά κάνουν αυτό που θα έπρεπε κι αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα… συμμετέχουν στην διαδικασία της ιστορίας καθώς ξεδιπλώνεται! Μέσα από την ιστορία διαμορφώνουν αθλητική και ανθρωπιστική παιδεία και αναπτύσσουν πολυδιάστατους χαρακτήρες. Σας ευχαριστώ για τη χαρά που δώσατε στους μαθητές μου. Μακάρι την επόμενη χρονιά να την υλοποιήσουμε βιωματικά, με την βοήθεια της ΕΑΝΕ, σε εξωτερικό χώρο. Γι’ αυτό σας προτείνω ξανά να έχουμε μόνιμη και γόνιμη συνεργασία, μ’ εσάς ως εξωτερικό συνεργάτη».

Οι μαθητές από την πλευρά τους αποχαιρέτισαν τον τμηματάρχη της ΕΑΝΕ με τραγούδια και το σύνθημα "να τα ξαναπούμε σύντομα". Συγκινητική κορύφωση του αποχαιρετισμού ήταν η στιγμή που εκπρόσωπος των μαθητών δώρισε ένα βιβλίο που δημιούργησαν οι μαθητές με τους δασκάλους τους και περιείχε τις όμορφες ζωγραφιές τους. Ο Δημακόπουλος συγκινημένος δήλωσε πως θα είναι κοντά τους καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, με απευθείας σύγχρονες και βιωματικές παρουσιάσεις.

The lesson took place as part of the project "Safe Greece" that is implemented by the Greek Lifesaving Sports Association with the support of the Princess Charlene of Monaco Foundation. The main aim of the project is to preserve public health through aquatic accident prevention.  The secondary aim is to evolve lifesaving sport nationally and use it as means to motivate water safety education. The lesson took place as part of the project "Safe Greece" that is implemented by the Greek Lifesaving Sports Association with the support of the Princess Charlene of Monaco Foundation. The main aim of the project is to preserve public health through aquatic accident prevention.  The secondary aim is to evolve lifesaving sport nationally and use it as means to motivate water safety education.