ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΕΦΑΑ Αθηνών: Δρομικά, κωπηλατικά αγωνίσματα και διασώσεις αθλητικής ναυαγοσωστικής στην θάλασσα

 


ΣΕΦΑΑ Αθηνών: Δρομικά, κωπηλατικά αγωνίσματα και διασώσεις αθλητικής ναυαγοσωστικής στην θάλασσα

 

Βάρκιζα 23/10/2020. Οι φοιτητές της ΣΕΦΑΑ Αθηνών διδάχθηκαν συναρπαστικά αγωνίσματα αθλητικής ναυαγοσωστικής σε στεριά και θάλασσα.

Στο 4ο μάθημα, οι φοιτητές διδάχθηκαν αγωνίσματα θαλάσσης και στεριάς που βασίζονται στην κωπηλασία, την σωστική σανίδα, την κολύμβηση και το τρέξιμο. Εξασκήθηκαν στα αγωνίσματα "Σκυταλοδρομία Ωκεάνιου", "Σημαίες" και όλα τα δρομικά αγωνίσματα, καθώς και την "Διάσωση με Σωσίβιο". Στις ασκήσεις βοήθησαν τον διδάσκοντα Δρ. Στάθη Αβραμίδη, ο Εφραίμ Χαλκιάς, ο Προπονητής Βαγγέλης Παπανικολάτος και η Ελένη Σταματάτου.


Ο ενθουσιασμός των φοιτητών είναι μεγάλος. Να τι είπαν ορισμένοι από αυτούς:

"Ήταν πολύ ωραίο και ευχάριστο το μάθημα και ήταν επίσης το πιο ενδιαφέρον και διασκεδαστικό τελευταίο μπάνιο που έχω κάνει που έχω κάνει σε καλοκαιρινή σεζόν" (Αλέξανδρος Λώλης).

 


"Με σύμμαχο τον καιρό άλλο ένα μάθημα αθλητικής ναυαγοσωστικής έλαβε τέλος. Ο ενθουσιασμός μάς κάνει να αναλογιζόμαστε τι να μας επιφυλάσσει άραγε η συνεχεια;" (Ειρήνη Κουτσάμπαση).

"Το  σημερινό ήταν από τα πιο ωραία μαθήματα της  αθλητικής ναυαγοσωστικής.  Τα αγωνίσματα επί της άμμου ήταν πολύ διασκεδαστικά καθώς και τα αγωνίσματα μέσα στη θάλασσα. Για άλλη μια φορά πήραμε πολλές γνώσεις και όμορφες εμπειρίες μέσα από την άθληση".  (Νεφέλη Παπανικολάκη).

 


"Απίστευτο μάθημα και σήμερα"  (Στέφανος Κασσάπης).

"Το σημερινό μάθημα ήταν φανταστικό. Γνωρίσαμε τα δρομικά αθλήματα και είχαμε την ευκαιρία να ξαναζήσουμε τα αθλήματα των προηγούμενων συναντήσεων που σε συνεργασία με τον υπέροχο καιρό διεξάχθηκαν όλα άρτια. Δυστυχώς ήταν το τελευταίο μάθημα στην θάλασσα. Παρόλα αυτά μας περιμένουν νέες εμπειρίες στην πισίνα!" (Αλέξανδρος Μουρτζάκης).

 

Το μάθημα επιτεύχθηκε χάρη στην άψογη συνεργασία και θερμή φιλοξενία που έχουμε από τον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Βάρης Βάρκιζας που μας δανείζει τον εξοπλισμό του. Επίσης χρησιμοποιήθηκε εξοπλισμός που έχει δωριστεί στην Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος από τo Princess Charlene of Monaco Foundation ως μέρος του προγράμματος "Ασφαλής Ελλάδα". Φωτο: ΕΑΝΕ.