ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"ΑΝΤΙΟ" ΣΤΟΝ ΣΕΜΝΟ ΓΙΓΑΝΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΝΙΚΟ ΤΡΙΠΟΔΗ

 



"ΑΝΤΙΟ" ΣΤΟΝ ΣΕΜΝΟ ΓΙΓΑΝΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΝΙΚΟ ΤΡΙΠΟΔΗ

 

Αθήνα 23.04.2021. Τίτλοι τέλους έπεσαν για τον σημαντικό σχολικό σύμβουλο Δρ. Νίκο Τριπόδη που νικήθηκε από τον covid-19.

 

Η Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος, ανακοινώνει συγκλονισμένη τον πρόωρο χαμό του εκλεκτού συναδέλφου Δρ. Νίκου Τριπόδη. Ο Νίκος υπήρξε ταγός της επιστήμης με πλούσιες και διαθεματικές σπουδές. Εργάστηκε ως Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής για πολλά χρόνια. Πραγματοποίησε αμέτρητες επιμορφωτικές συναντήσεις, ημερίδες, συνέδρια και δημοσιεύσεις. Έσμιξε και βοήθησε μια ατελείωτη στρατιά συναδέλφων. Τα τελευταία χρόνια ίδρυσε και υπηρέτησε από την θέση του Προέδρου, την Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Λειτουργών Φυσικής Αγωγής (ΠΕΝΕΛΦΑ).

 


Εκτός από το έργο του στην φυσική αγωγή και τον αθλητισμό, ο Τριπόδης συνέβαλλε σημαντικά στην ενίσχυση και προώθηση της αθλητικής ναυαγοσωστικής στην Ελλάδα. Έθεσε υπό την αιγίδα της ΠΕΝΕΛΦΑ πλήθος εκδηλώσεων. Ανάμεσα σε αυτές θυμόμαστε την Διημερίδα Ναυαγοσωστικής στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, Πανελλήνια Πρωταθλήματα Αθλητικής Ναυαγοσωστικής της ΕΟΥΔΑ, βιβλία αθλητικής ναυαγοσωστικής, το Εθνικό Πρόγραμμα Ασφάλειας στο Νερό του Υπουργείου Υγείας και τις Πανελλήνιες δράσεις "Ασφαλής Ελλάδα" και "Μια Ευκαιρία στα Παιδιά".

 


Ο Νίκος είχε πολλές αρετές. Διακρινόταν από αισιοδοξία και χιούμορ. Ήταν έντιμος και πληθωρικός. Μπορούσε να σε συμβουλέψει στην ίδια συζήτηση με σοβαρότητα και εγκυρότητα αλλά και να βρει κάτι για να γελάσεις. Ήταν γνώστης της πολιτικής επικαιρότητας και ρεαλιστής χωρίς να υστερεί σε ιδανικά. Όταν έβλεπε την αλήθεια σου, έκανε ό,τι μπορούσε για να σε βοηθήσει. Μια συμβουλή, ένας καλός λόγος, μια γνωριμία με "ανθρώπους-κλειδιά". Δεν υπήρχε ωράριο. Κάθε στιγμή, ήταν η κατάλληλη στιγμή.

 

Η παρακαταθήκη του Νίκου είναι πλούσια σε έμψυχο και άυλο επίπεδο. Άφησε ένα πλήθος ευεργετημένων συναδέλφων αλλά και μια πικρία για την πρόωρη αναχώρησή του. Θα τον θυμόμαστε μέσα από την αξιαγάπητη επιστήμονα σύζυγό του, τους δύο ταλαντούχους γιους, Χρήστο και Σταμάτη, την νύφη του Μαλένα και ένα εγγονάκι. Ο Σταμάτης και η Μαλένα έχουν συμβάλει απεριόριστα στην προώθηση της αθλητικής ναυαγοσωστικής ως κινηματογραφιστές και μοντέρ.



Το μέταλλο της ψυχής του Νίκου ήταν έκδηλο ακόμα και τις στιγμές του πόνου. Στο νοσοκομείο έβρισκε τρόπο να σκορπάει ελπίδα. "Μην ανησυχείτε για μένα. Εδώ που είμαι με περιποιούνται αστροναύτες", έλεγε αναφερόμενους στο ιατρο-νοσηλευτικό προσωπικό με την προστατευτική ενδυμασία για τον κορονοϊό. Αυτός ήταν ο Νίκος. Ο άνθρωπος που πάντρευε τις φαινομενικά αντικρουόμενες έννοιες της επιστήμης και του χιούμορ. Μήπως τελικά κυριολεκτούσε για τους αστροναύτες; Μήπως ήταν από άλλο πλανήτη; Καλό ταξίδι αγαπημένε φίλε. Θα μας λείψεις. Σε ευχαριστούμε για όσα έκανες για την αθλητική ναυαγοσωστική, την φυσική αγωγή και την Ελλάδα.