ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προπόνηση αθλητικής ναυαγοσωστικής σαν να μην πέρασε μια μέρα

 


Προπόνηση αθλητικής ναυαγοσωστικής 

σαν να μην πέρασε μια μέρα

Βάρκιζα 29.05.2021. Φοιτητές και ναυαγοσώστες έκαναν την πρώτη τους επαφή με την αθλητική ναυαγοσωστική για το φετινό καλοκαίρι με λαχτάρα και ενθουσιασμό. Να τι ένιωσαν και δήλωσαν οι φοιτητές και ναυαγοσώστες που προπονήθηκαν:

«5.00 π.μ και το ξυπνητήρι ηχεί.  Ήρθε η ώρα για σκοπιά; Μπααα. ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ. Στο άκουσμα των δύο αυτών λέξεων ούτε το πρωινό ξύπνημα μας πτοεί. Μετά από καιρό η ένταση, η χαρά και η αδρεναλίνη των αγωνισμάτων έρχονται να μας ξεσηκώσουν. Κάθε φορά σαν να είναι η πρώτη φορά! Επιτέλους επιστρέψαμε!» (Ειρήνη Κουτσάμπαση φοιτήτρια ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ).

 


«Ήταν μια ωραία εμπειρία, διαφορετική, που μας έδωσε ερεθίσματα σχετικά με το μάθημα και το κυριότερο είναι ότι περάσαμε πολύ ωραία» (Τριαντάφυλλος Σαρίδης, φοιτητής ΣΕΦΑΑ).

 

«Το σημερινό μάθημα στη θάλασσα ήταν πολύ ωραίο. Για εμένα ήταν η πρώτη φορά που πήρα μέρος σε μια προπόνηση της αθλητικής ναυαγοσωστικής και πραγματικά περιμένω την επόμενη. Ανυπομονώ να δοκιμάσω όλα τα αγωνίσματα θάλασσας και ξηράς, ήταν συναρπαστικό!» (Στέλλα Πετρούλια).

 


«Σήμερα περάσαμε όλοι καταπληκτικά! Ξυπνήσαμε αρκετά νωρίς, αλλά πραγματικά άξιζε τον κόπο. Ζήσαμε υπέροχες στιγμές με τους φίλους μας, αλλά και γνωρίσαμε κι άλλα άτομα με τα οποία είχαμε αρκετά κοινά ενδιαφέροντα! Αξέχαστες στιγμές!» (Χριστίνα Ναλμπάνη Φοιτήτρια ΣΕΦΑΑ).

 

«Ήταν ένα πολύ όμορφο ξεκίνημα της ημέρας, μια καινούρια εμπειρία γεμάτη με δραστηριότητες, μέσα απο τις οποίες διασκεδάσαμε, συνεργαστήκαμε και μάθαμε τεχνικές και τρόπους, που θα φανούν χρήσιμοι σε μια πραγματική διάσωση» (Ιωάννα Μπακάλη, ΕΚΠΑ-ΣΕΦΑΑ).

 



«Στάθη το σημερινό μάθημα ήταν καταπληκτικό! Ενθουσιάστηκα με ό,τι και αν κάναμε! Με έβγαλε από τη ρουτίνα μου!» (Μαρία Φεύγα).

 

«Σάββατο πρωί-πρωί γύρω στις 7 ήμασταν στην παραλία της Βάρκιζας και πραγματικά η θάλασσα εκείνη την ώρα και η ησυχία στη φύση ήταν μαγευτικές! Αλλά δεν θα μιλήσω για ρομαντικά τοπία, γιατί σίγουρα υπάρχουν πολλά ... μάθημα σαν αυτό που κάναμε όμως δεν υπάρχει!!! Τρέξαμε στην άμμο, κολυμπήσαμε, κάναμε την πρώτη μας «διάσωση» και ενώ στην αρχή πηγαίναμε χαλαρά, όσο περνούσε η ώρα τόσο περισσότερο παθιαζόμασταν και βάζαμε τα δυνατά μας για να κερδίσουμε! Και ομολογώ ότι το πρωί που ξύπνησα σκέφτηκα ότι δεν θα το ξανακάνω γιατί παραείναι πρωί να τρέχω εκεί κάτω .... όμως μετά το μάθημα ένιωσα ξανά παιδί, ξέχασα όλο  το άγχος της εβδομάδας και τώρα ανυπομονώ να πάω να παίξω πάλι!!! Ραντεβού εκεί!!!» (Δανάη Κουτέλα). 

 



Την διδασκαλία έκανε ο Δρ. Στάθης Αβραμίδης με την βοήθεια του τμηματάρχη εθελοντών της Ένωσης Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος Εφραίμ Χαλκιά. Εικόνες: ΕΑΝΕ.