ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μνημόνιο Συνεργασίας ΕΑΝΕ- ΣΕΠΥ για την αθλητική ναυαγοσωστική

 


Μνημόνιο Συνεργασίας ΕΑΝΕ- ΣΕΠΥ

για την αθλητική ναυαγοσωστική

 

Αθήνα 18.06.2021. Η Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΑΝΕ) και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Υδατοσφαίρισης (ΣΕΠΥ) υπέγραψαν χθες μνημόνιο συνεργασίας για την προώθηση γνώσεων ασφάλειας και διάσωσης στο νερό μέσα από δράσεις αθλητικής ναυαγοσωστικής.

Οι ηγεσίες των φορέων συναντήθηκαν στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Λούης» κατά την διεξαγωγή των τελικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης Γυναικών που διοργανώνει η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας. Το Μνημόνιο Συνεργασίας υποδηλώνει την πρόθεση υλοποίησης μιας ατζέντας επιμορφωτικών δράσεων. Περιλαμβάνει e-μαθητείες και προπονήσεις σε θέματα πρώτης βοήθειας και διάσωσης στο νερό μέσω αθλητισμού αναψυχής. Άμεσοι ωφελούμενοι θα είναι οι προπονητές - μέλη του ΣΕΠΥ και έμμεσοι οι αθλητές τους σε όλη την Ελλάδα. Ο ΣΕΠΥ αναγνωρίζει την ΕΑΝΕ ως τον εθνικό οργανισμό αθλητικής ναυαγοσωστικής και η Ένωση τον Σύνδεσμο ως τον εθνικό φορέα προπονητών υδατοσφαίρισης στην Ελλάδα.

Ο Δρ. Στάθης Αβραμίδης (Πρόεδρος ΕΑΝΕ), είπε: «Με τους ανθρώπους του ΣΕΠΥ μας συνδέει ο υγρός στίβος και η αγάπη για τον άνθρωπο. Τους ευχαριστούμε για την συνεργασία μας. Εμείς θα βάλουμε το software και εκείνοι το hardware για να εξαπλώσουμε την γνώση σωτηρίας ζωών μέσω αθλητικής ναυαγοσωστικής».

Ο Λάμπρος Αναστόπουλος (Πρόεδρος ΣΕΠΥ), είπε: «Ο σύγχρονος προπονητής πρέπει να ξέρει να σώζει αλλά και να διδάσκει τεχνικές διάσωσης στους αθλητές του. Είμαστε χαρούμενοι που μέσω της ΕΑΝΕ, οι προπονητές μας και οι χιλιάδες αθλητές τους σε όλη την Ελλάδα θα επιμορφωθούν μέσω αθλητικής ναυαγοσωστικής».

Η Ελευθερία Αβραμίδου (Αντιπρόεδρος ΕΑΝΕ), είπε: «Κάθε πολίστας ... αθλοσώστης. Κάθε αθλοσώστης ... διασώστης. Βήμα-βήμα προστατεύουμε την Ελλάδα. Καλωσορίζουμε τον ΣΕΠΥ στην οικογένειά μας!»

Ο Λευτέρης Βούρος (Γ. Γραμματέας ΣΕΠΥ), είπε: «Αποφασίσαμε να μετατρέψουμε την χρονιά του κορονοϊού από τραγωδία σε ευκαιρία. Τιμάμε την συμμαχία μας με την ΕΑΝΕ. Η γνώση πρέπει να αποτελεί χαρά και η ασφάλεια στο νερό να είναι αυτονόητη. Οι προπονήσεις και οι ναυαγοσωστικοί αγώνες θα μας δώσουν πολύτιμες γνώσεις».

Η ΕΑΝΕ ιδρύθηκε το 2020 για να μετατρέψει την απώλεια 3 συγγενών της στην θάλασσα σε ευκαιρία για την προστασία της δημόσιας υγείας από τραυματισμούς στο νερό. Είναι το «σπίτι» του αθλήματος που σώζει ζωές στην Ελλάδα και διαθέτει μέλη σε 30 χώρες. Ο ΣΕΠΥ ιδρύθηκε το 1991 και μεγαλούργησε μετέπειτα υπό την ηγεσία του εμβληματικού διδύμου, Θοδωρής Πλατάνου - Γιάννης Γιαννουρής. Αποτελεί το συλλογικό όργανο προπονητών υδατοσφαίρισης στην Ελλάδα. Η σημερινή ηγεσία του, στοχεύει στην θωράκιση των προπονητών με νέες γνώσεις σε κάθε επίπεδο.

Προσεχώς θα διοργανωθεί webinar για τα μέλη του ΣΕΠΥ που μπορούν εφεξής να γίνουν οι ίδιοι, οι αθλητές και οι ομάδες τους μέλη της ΕΑΝΕ δωρεάν εδώ. Θα επιμορφωθούν και θα δηλώσουν συμμετοχή για την διεξαγωγή επιδείξεων/προπονήσεων αγωνισμάτων αθλητικής ναυαγοσωστικής στους αθλητές τους.

Σημείωση: Πριν την φωτογράφιση, οι εκπρόσωποι της ΕΑΝΕ και του ΣΕΠΥ είχαν υποβληθεί σε μοριακό έλεγχο και self-test για τον covid-19.