ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χαιρετισμός Προέδρου – Αιγίδα Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος στο Κύπελλο Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος 2021

 

 

Χαιρετισμός Προέδρου – Αιγίδα Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος στο Κύπελλο Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος 2021

Αθήνα 07.07.2021. Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΚΟΕ) έδωσε την αιγίδα της για την διεξαγωγή του Κυπέλλου Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος της Ένωσης Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΑΝΕ).

Ο πολύπειρος Πρόεδρος της ΚΟΕ και Ολυμπιονίκης, Κυριάκος Γιαννόπουλος, δήλωσε: «Αγαπητέ κ. Αβραμίδη, λάβαμε τη υπ. αρ. 378/6-7-2021 επιστολή της ΕΑΝΕ, με την οποία μας ζητήθηκε η στήριξη στο Κύπελλο Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος 2021 που θα διεξαχθεί στις 26-9-2021 στο κολυμβητήριο του Αθλητικού Ναυτικού Ομίλου Γλυφάδας. Εκ μέρους της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος συγχαίρω και χαιρετίζω την προσπάθεια της ΕΑΝΕ να εξαπλώσει το άθλημα που σώζει ζωές στην Ελλάδα και θέτουμε υπό την Αιγίδα της Ομοσπονδίας μας, το Κύπελλο Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος 2021. Με εκτίμηση, ο Πρόεδρος Κυριάκος Γιαννόπουλος».

Αυτή η ηθική στήριξη, είναι σημαντική για την εξέλιξη της αθλητικής ναυαγοσωστικής. Ως «σπίτι» του αθλήματος που σώζει ζωές στην Ελλάδα, η ΕΑΝΕ ευχαριστεί ολόθερμα την ηγεσία της ΚΟΕ που στηρίζει εμπράκτως την αγωνιστική εξάπλωση της αθλητικής ναυαγοσωστικής. Η ναυαγοσωστική στηρίζεται σε σημαντικό βαθμό στην πρόληψη και στην κολυμβητική ικανότητα. Συνεπώς, κάθε αθλητής υγρού στίβου μπορεί να γίνει αθλοσώστης. Και κάθε αθλοσώστης ένας εν δυνάμει διασώστης του συνανθρώπου του. Μπορείτε να φανταστείτε μια Ελλάδα όπου κάθε αθλητής υγρού στίβου (αναγνωρισμένου αθλήματος της ΚΟΕ), έχει αποκτήσει γνώσεις διάσωσης στο νερό; Πόσο πιο ασφαλείας θα ήμασταν; Τα παραδείγματα των 3 αθλητριών της Ναυταθλητικής Ένωσης Πατρών, Κουρέτα και αδελφών Μπαλάτσα μας το απέδειξαν με τον πιο καλό τρόπο, μέσα από τις επιτυχημένες διασώσεις τους.

Πληροφορίες για τους αγώνες διατίθενται εδώ