ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν όταν κατάλαβαν ότι ο Τσάρλι ο διασώστης είναι υπαρκτό πρόσωπο

 



Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν όταν κατάλαβαν ότι ο Τσάρλι ο διασώστης είναι υπαρκτό πρόσωπο


Γλυφάδα 8/7/2021. Το Διεθνές Πρόγραμμα Ασφάλειας στο Νερό «Τσάρλι ο διασώστης» διδάχθηκε και ενθουσίασε τους νεαρούς κολυμβητές στο summer camp του ΑΝΟΓ.

Κατά την διάρκεια των μαθημάτων στην ΣΕΦΑΑ Αθηνών αποκτήσαμε μια καινούργια εμπειρία γύρω από την αθλητική ναυαγοσωστική. Αλλά η καλύτερη στιγμή μας ήταν όταν πήγαμε να κάνουμε την πρακτική μας σε παιδάκια στο κολυμβητήριο. Θέλαμε πολύ να δουλέψουμε με παιδάκια στην πισίνα και να τα προπονούμε. Επιτέλους ο Στάθης μας έδωσε την ευκαιρία! Ήταν μία πολύ σημαντική εμπειρία για εμάς αλλά και για τα παιδιά καθώς γνώρισαν την αθλητική ναυαγοσωστική και την σημασία της μέσα από παιχνίδια και τον «Τσάρλι». Πιο συγκεκριμένα, τους διηγηθήκαμε το παραμύθι του Διεθνούς Προγράμματος Ασφάλειας στο Νερο όσο πιο απλά μπορούσαμε εφόσον απευθυνόμασταν σε παιδιά 6-7 ετών. Τους δείξαμε και εικόνες. Είχαν αρκετές απορίες σε σχέση με την ιστορία και έδειχναν να απολαμβάνουν την διδασκαλία. Τους έκαναν εντύπωση οι όμορφες εικόνες που είχε το παραμύθι. Επειδή ήταν μικρής ηλικίας και δεν είχαν μεγάλη επαφή με το νερό, άρχισαν να φαντάζονται πως θα είναι και η δική τους εμπειρία όταν θα κολυμπούσαν. Κάποια παιδιά ξεκίνησαν να μας λένε την πρώτη τους εμπειρία στο νερό. Η διδασκαλία έγινε διαδραστική μετά από αυτό το σημείο. Όταν τελείωσε η ιστορία και κατάλαβαν ότι ο Τσάρλι είναι υπαρκτό πρόσωπο, ενθουσιαστήκαν ακόμη περισσότερο. Επίσης τους άρεσε που είδαν και τον πραγματικό Τσάρλι. Μάλιστα μας είπαν ότι με τον τρόπο που το αφηγηθήκαμε εμείς κατάλαβαν την ουσία του παραμυθιού, ενώ όταν το άκουσαν από τους δασκάλους τους όχι…! Κάθονταν, μας άκουγαν προσεκτικά και με πολύ ενδιαφέρον, έκαναν πολλές ερωτήσεις και ενθουσιάστηκαν πολύ με την ιστορία του Τσάρλι.


Η διδασκαλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος «αθλητική ναυαγοσωστική» της ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ. Το Διεθνές Πρόγραμμα Ασφάλειας στο Νερό «Τσάρλι ο διασώστης» και οι βεβαιώσεις παρακολούθησης, διατίθεται δωρεάν από την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος με την υποστήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation. Εικόνες: Μάρα Καρύδη, Παρασκευή – Άννα Καραμάνου, Ιουλία Μάρκου.