ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

22ος Κολυμβητικός Διάπλους Λίμνης Πλαστήρα 2021

 


22ος Κολυμβητικός Διάπλους Λίμνης Πλαστήρα από τον Ναυταθλητικό Σύλλογο Λαμπερού με δράσεις της ΕΑΝΕ

Λίμνη Πλαστήρα 08.07.2021. Για 22η συνεχή χρονιά ο Ναυταθλητικός Σύλλογος Λαμπερού Λίμνης Πλαστήρα διοργανώνει τον Κολυμβητικό Διάπλου Λίμνης Πλαστήρα στις 30-31/7-1/8/2021, υπό την αιγίδα του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, περιλαμβάνοντας στο πρόγραμμά του εξοικείωση με την αθλητική ναυαγοσωστική και γνώσεις ασφάλειας στο νερό.

Όπως κάθε χρόνο αθλητές από όλη την Ελλάδα θα βουτήξουν στα γαλαζοπράσινα νερά της νεράιδας των Αγράφων κολυμπώντας την απόσταση πλαζ Πεζούλας - πλαζ Λαμπερού. Η έναρξη θα γίνει στις  30/7, 20:00 στο υπαίθριο θέατρο της Πλαζ Λαμπερού, με την υποδοχή των αθλητών από τους οργανωτές και το Δήμο. Θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό συγκρότημα του Μορφωτικού Συλλόγου Λαμπερού. Θθα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα και κρασί Μεσενικόλα. Θα λειτουργεί έκθεση τοπικών προϊόντων "Ψυχή" και ενορχηστρωτής της διοργάνωσης είναι ο Απόστολος Ζέρβας, που εμπνεύστηκε και υλοποιεί τον διάπλου αναδεικνύοντας την περιοχή και τον υγρό στίβου. 

Ο Τμηματάρχης Εκπαίδευσης της Ένωσης Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος Γιάννης Δημακόπουλος, θα υλοποιήσει την δράση «Safe Greece» που εκπονείται με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation και το Διεθνές Πρόγραμμα Ασφάλειας στο Νερό «Τσάρλι ο διασώστης» που είναι εγκεκριμένο από 6 διεθνείς οργανισμούς με δίκτυο σε 120+ χώρες, το Υπουργείο Παιδείας και βραβευμένο από την Βασιλική Κοινοπολιτεία Διάσωσης της Βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ. Ο σκοπός των δράσεων είναι να αποκτήσουν ναυαγοσωστικής κυρίως τα παιδιά αλλά και οι ενήλικοι ορισμένες γνώσεις ασφάλειας στο νερό και αθλητικής με ψυχαγωγικό τρόπο. Όλοι θα λάβουν βεβαιώσεις παρακολούθησης (περισσότερα).