ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο «Charlie» στον Γ.Σ. ΑΘΛΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

 


Ο «Charlie» στον Γ.Σ. ΑΘΛΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ 13.05.2021. Δέκα αθλητές του Γ.Σ. Άθλος Κερατσινίου Δραπετσώνας διδάχθηκαν το πρόγραμμα «Τσάρλι ο διασώστης».  

Ο Γ.Σ. Άθλος Κερατσινίου Δραπετσώνας φιλοξένησε το Διεθνές Πρόγραμμα Ασφάλειας στο Νερό «Τσάρλι ο διασώστης». Δέκα αθλητές κλασικού αθλητισμού 8-10 ετών παρακολούθησαν την διδασκαλία. Διδάχθηκαν ασφάλεια στο νερό και αθλητική ναυαγοσωστική. Ήταν μία ωραία εμπειρία για έμενα ως προπονήτρια και για τα παιδιά. Όχι μόνο ενδιαφέρθηκαν για την δημιουργία του παραμυθιού αλλά και για την ιστορία του Τσάρλι, γοητεύτηκαν από την δύναμη ψυχής και την θέληση να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Κανένα παιδί δεν ήξερε την τηλεοπτική σειρά «Baywatch» πριν γίνει πρώτα μια μικρή περιγραφή. Παρόλο που η ναυαγοσωστική δεν έχει άμεση σχέση με τον κλασικό αθλητισμό, όλα τα παιδιά έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον στο να ακούσουν πως γίνεται μια διάσωση, τι κινδύνους ελλοχεύει και πως να προστατευθούν μέσα στο νερό. Ενημερώθηκαν για τους κινδύνους του νερού και συνειδητοποίησαν ότι όταν γνωρίζουν τους κανόνες συμπεριφοράς δεν κινδυνεύουν. Μέσα στη διδασκαλία τα παιδιά έμαθαν την στάση επίπλευσης «αστερίας» που είναι χρήσιμη σε όλους, αν κουραστούν και είναι μακριά από την ακτή. 


Στη συνέχεια αφού έγινε περιγραφή των αγωνισμάτων αθλητικής ναυαγοσωστικής, παίξαμε το αγώνισμα «σημαίες» με χρήση κώνων. Τέλος, απαντήθηκαν ερωτήσεις και λύθηκαν απορίες. Εκεί αντιλήφθηκα πόσο τους είχε κινήσει το ενδιαφέρον ο κόσμος της ναυαγοσωστικής. Δεν ήταν λίγα τα παιδιά που εξέφρασαν την επιθυμία να γίνουν ναυαγοσώστες, πράγμα που είπαν με μεγάλη χαρά σε γονείς και συγγενείς μετά την διδασκαλία. Συνειδητοποίησαν πως η αθλητική ναυαγοσωστική προσφέρει όλα τα οφέλη μιας αθλητικής δραστηριότητας και μπορεί να σώσει μια ζωή. Στην ζωή πρέπει να έχεις υπομονή, επιμονή και θέληση.


Η διδασκαλία διεξήχθη ως μέρος του μαθήματος «αθλητική ναυαγοσωστική» της ΣΕΦΑΑ Αθηνών με την στήριξη του project Safe Greece που εκπονείται στην Ελλάδα από την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος και το Princess Charlene of Monaco Foundation.