ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συμμετοχή ΕΑΝΕ στο Συμβούλιο του IFSTA

 


Συμμετοχή ΕΑΝΕ στο Συμβούλιο του IFSTA

 

Διεθνή 22.09.2021. Η Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος συμμετείχε στο συμβούλιο του International Federation of Swimming TeachersAssociation (IFSTA).

Έπειτα από την ένταξή της στην παγκόσμια ομοσπονδία δασκάλων κολύμβησης το 2020, φέτος η ΕΑΝΕ συμμετείχε στο συμβούλιο, εκπροσωπούμενη από τον πρόεδρο της Στάθη Αβραμίδη. Κατέθεσε προτάσεις για την προώθηση του IFSTA και την πραγματοποίηση δραστηριοτήτων κολύμβησης και διάσωσης αγωνιστικής μορφής με διεθνή χαρακτήρα που καλοσωρίστηκαν με ενδιαφέρον. Επίσης ψήφισε υπέρ της ένταξης ενός νέου οργανισμού από την Ινδία, του WaterWorld. "Στην ΕΑΝΕ η δική μας ηθική μας κάνει να πιστεύουμε ότι η πρόληψη πνιγμών επιτυγχάνεται με την είσοδο νέων οργανισμών στην παγκόσμια οικογένεια. Οι εκπρόσωποι αυτού του οργανισμού είναι ενθουσιώδεις και έχουν γνώσεις στο αντικείμενο. Για αυτό ενθαρρύνουμε την επιτροπή σας να εγκρίνει την Ινδία. 

Η νέα Πρόεδρος του IFSTA, Leslie Donavan, είπε: «Kαλοσωρίζουμε το GLSA εκ μέρους της Ελλάδας. Η εισήγησή σας για τη Ινδία έγινε δεκτή. Είναι θετικό ότι υπάρχουν αρκετές καλές γνώμες για τον ίδιο φορέα τον οποίο ψηφίζουμε ομόφωνα. Οι υπόλοιπες προτάσεις σας φέρνουν φρεσκάδα στην ομοσπονδία μας. Θα τις μελετήσουμε και ενδεχομένως χρειαστεί να έχετε προταγωνιστικό ρόλο για την υλοποιήσή τους στο μέλλον.»

To IFSTA ιδρύθηκε το 1976 με σκοπό να προωθήσει υψηλές προδιαγραφές στη διδασκαλία κολύμβησης, ασφάλειας στο νερό και τεχνικών επιβίωσης. Είναι ο παγκόσμιος οργανισμός δασκάλων κολύμβησης με μέλη σε 21 χώρες. Εκπροσωπεί 14.000 δασκάλους κολύμβησης που διδάσκουν 1.000.000 κολυμβητές κάθε χρόνο (περισσότερα). Η ΕΑΝΕ είναι το Ελληνικό μέλος.