ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Ολυμπιονίκες χαιρετίζουν την ένταξη της ΕΑΝΕ στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Ναυαγοσωστική Ομοσπονδία

 


Οι Ολυμπιονίκες χαιρετίζουν την ένταξη της ΕΑΝΕ στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Ναυαγοσωστική Ομοσπονδία

 

Αθήνα 04.11.2021. Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) καλωσορίζει με μεγάλη χαρά την ένταξη της Ένωσης Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος στην Παγκόσμια και στη Ευρωπαϊκή Ναυαγοσωστική Ομοσπονδία. 

Η Ελλάδα γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και έδωσε το φως της σε όλους τους λαούς ως μέσο συμφιλίωσης και υγείας. Η αθλητική ναυαγοσωστική δημιουργήθηκε για να συμβάλλει στην προστασία της ανθρώπινης ζωής από πνιγμούς και άλλους τραυματισμών σε όλους τους λαούς. Στην Ελλάδα, το άθλημα γεννήθηκε χάρη στις κοπιώδεις και καρποφόρες προσπάθειες των ιδρυτών της ΕΑΝΕ. Η σύναψη μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στους δυο φορείς μας στις αρχές του 2021, είχε ως σκοπό να αναδείξει την βούληση μας να συμβάλλουμε μέσα από το δίκτυο και τις δυνάμεις μας, στην μάστιγα του πνιγμού μέσω αθλητισμού και άλλων δράσεων. 

Σήμερα, με την ένταξη της ΕΑΝΕ στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικογένεια, ενώ είναι ήδη μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δασκάλων Κολύμβησης επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά η αξία της ΕΑΝΕ στο εξωτερικό και δικαιώνεται η απόφαση του ΣΕΟ να συνεργαστεί μαζί της. Επίσης ενισχύεται η προσπάθεια της ΕΑΝΕ να συνεχίσει να διαδίδει αυτό το τόσο σημαντικό ανθρωπιστικό άθλημα. 

Εκ μέρους του ΣΕΟ, εκφράζουμε τα ολόθερμα συγχαρητήρια μας σε ολόκληρη την οικογένεια της ΕΑΝΕ (ιδρυτές, εθελοντές, ομάδες, αθλητές, σύμμαχοι) και ελπίζουμε ότι αυτή η αναγνώριση σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, θα τους δώσει δύναμη για να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους. Για τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών  Εύη Μωραϊτίδου Πρόεδρος, Βούλα Ζυγούρη (Γ. Γραμματέας). (αρ. πρωτ 782/4-11-2021).