ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απαιτητική αλλά συναρπαστική η αθλητική ναυαγοσωστική στη ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ!

 


Απαιτητική αλλά συναρπαστική η αθλητική ναυαγοσωστική στη ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ!

Δάφνη 12.11.2021. Οι φοιτητές της ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ πραγματοποίησαν με ενθουσιασμό το δεύτερο πρακτικό μάθημα αθλητικής ναυαγοσωστικής στην πισίνα. Το μάθημα περιείχε ρίψη σχοινιού σε ατομικό και ομαδικό αγώνισμα και τα 50μ Μεταφοράς Ανδρεικέλου. Παρακάτω ακολουθούν οι εντυπώσεις τους.

«Κάθε μάθημα είναι όλο και πιο συναρπαστικό! Μια μοναδική εμπειρία που τη βρίσκεις μόνο στα Τεφαα και στην αθλητική ναυαγοσωστική!!» (Μαρία Λιώση).

«Το κάθε μάθημα είναι εξαιρετικό. Συναρπαστικά αγωνίσματα εμπεριέχονται στο πρόγραμμα κάθε νέου μαθήματος. Ανυπομονώ να αγωνιστώ σε όσα πιο πολλά αγωνίσματα γίνεται» (Ανδρέας Ανδρέου).



«Το μάθημα το σημερινό ήταν αρκετά απαιτητικό και σε κρατούσε συνεχώς σε εγρήγορση. Το απολαύσαμε όπως και κάθε φορά άλλωστε και ανυπόμονω για το επόμενο!» (Δρακουλακη Εμμανουέλα). 

«Για άλλη μια φορά κάναμε πρωτότυπες δραστηριότητες κατα τη διάρκεια του μαθήματος!!! Το αγώνισμα με τα ανδρείκελα αν και αρκετά δύσκολο, τελικά έκλεψε τις εντυπώσεις!!!» (Φώτης Δημόπουλος).





«Περάσαμε πολύ ωραία θα το ξαναέκανα σίγουρα το προτείνω σε όλους. (Κελυ Αλτσαντζή).

 

«Το μάθημα είχε πολύ ενδιαφέρον. Κάθε μάθημα σου είναι και μια νέα εμπειρία! Ευχαριστώ για τις όμορφες στιγμές που μας χαρίζεις.» (Αναστασία Δοδοντζίδη).

 

«Ακόμα μια φορά περάσαμε τέλεια! Κάτι τόσο διασκεδαστικό και ταυτόχρονα τόσο χρήσιμο!» (Σταύρος Μπάζος).

 

«Για ακόμη μία φορά το μάθημα ήτανε εκπληκτικό. Απεριόριστα διασκεδαστικό!» (Θανάσης Ρόβος).

 

«Άλλο ένα μάθημα διασκεδαστικό ολοκληρώθηκε. Περάσαμε υπέροχα, ευχαριστηθήκαμε πάρα πολύ την σκυταλοδρομία, υπήρχε συναγωνισμός. Το αποκορύφωμα του μαθήματος ήταν το κολύμπι με ανδρείκελο. Φαίνεται τόσο εύκολο στα βίντεο αλλά τελικά είναι τρομερά δύσκολο. Πρέπει να το δοκιμάσετε όλοι!!!!» (Σοφία Ξεφτέρη).

 

«Στάθη εξαιρετικό και δύσκολο μάθημα με υψηλό επίπεδο γνώσεων. Είμαι σίγουρος ότι θα μας βοηθήσουν όλους  σημαντικά στην ενασχόλησή μας με την ναυαγοσωστική!» (Μάνος Κανάτας).

 

«Το μαθημα ηταν πολυ ωραιο διοτι ηρθαμε σε επαφη με αντικειμενα που μονο ακουστα ειχαμε και ισως δεν ξανα εχουμε την ευκαιρια να ξανα χρεισημοποιησουμε, και περιμενω το επομενο να δω τι καινουργιο θα κανουμαι!!» (Αντωνίου).

«Ενδιαφέρον μάθημα, φοβερή εμπειρία, χρήσιμο περάσαμε ευχάριστα μάθημα ζωής!!!» (Γιώργος Αντωνάκης).

 

«Το μάθημα ήταν υπέροχο. Ήταν μια εμπειρία που θα την θυμάμαι για πάντα και επίσης τη συστήνω σε όλους, αθλητές και μη αθλητές.» (Μαρία Γονιδάκη).

«Κάθε φορά φεύγουμε και με περισσότερες γνώσεις. Σε ευχαριστούμε πολύ!” (Ναταλία Δουβάρα).

Ο Δάσκαλος του ΤΕΦΑΑ, Δρ. Στάθης Αβραμίδης, είπε: «Καθώς τα μαθήματα προχωρούν, οι φοιτητές αισθάνονται μεγαλύτερη εξοικείωση μεταξύ τους και τα νέα αγωνίσματα της αθλητικής ναυαγοσωστικής που δοκιμάζουν. Στο αγώνισμα της ρίψης σχοινιού, είχαν καλή απόδοση. Στη Μεταφορά Ανδρεικέλου δυσκολεύτηκαν όπως όλοι μας άλλωστε επειδή ήταν η πρώτη φορά. Είμαστε σε καλό δρόμο. Την επόμενη εβδομάδα μας περιμένουν συναρπαστικά αγωνίσματα με πιο ηρωικό χαρακτήρα! Πολλοί από την φετινή ομάδα φοιτητών θα συμμετάσχουν στην Βρετανική Πανεπιστημιάδα Αθλητικής Ναυαγοσωστικής και όλοι στο Κύπελλο Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος.»

 

Στο μάθημα χρησιμοποιήθηκε εξοπλισμός της Ένωσης Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος χάρη στο project “Safe Greece” που εκπονείται στην Ελλάδα με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation.