ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

O Πρωτέας Καλύμνου πιστοποιεί Κριτές Αθλητικής Ναυαγοσωστικής

 


O Πρωτέας Καλύμνου πιστοποιεί

Κριτές Αθλητικής Ναυαγοσωστικής

Κάλυμνος 1.12.2021. Στην πρόσκληση του Δρ. Αβραμίδη για συμμετοχή σε σχολή κριτών-χρονομετρών, ανταποκρίθηκαν 10 μέλη του Πρωτέα. Το δείγμα των υποψηφίων κριτών χρονομετρών αποτελούνταν από 1 φοιτήτρια ΤΕΦΑΑ, 2 γονείς αθλητών, 2 καθηγητές ΤΕΦΑΑ και 5 αθλητές που συμμετείχαν στο Κ.Α.Ν.Ε. 2020.

Η διαδικασία της μελέτης του εγχειριδίου ήταν απλή και ορθή, είχαμε 2 μήνες στην διάθεση μας για να ολοκληρώσουμε την μελέτη και να ετοιμαστούμε για τις εξετάσεις. Είχα ορίσει ραντεβού το Σάββατο 20:00 όπου σε ένα δωμάτιο του zoom συναντιόμασταν και έλυνα όποιες απορίες είχαν πιθανών δημιουργηθεί. Στην πρώτη και στην τελευταία συνάντηση ο Δρ. Αβραμίδης μας μίλησε και μας ανέλυσε κάποιες πτυχές της αθλητικής ναυαγοσωστικής πισίνας που δεν είχαν πέσει στην αντίληψη μας. Το οπτικοακουστικό υλικό που ήταν διαθέσιμο μέσω του blog της ΕΑΝΕ ήταν κατανοητό εύπεπτο και παράλληλα μας έδωσε πολλά εφόδια τόσο για την ηθική πίσω από τους κριτές όσο και ιστορικά στοιχεία τα οποία διαφώτισαν την Ελληνική πτυχή στην ναυαγοσωστική. Ενδεικτικά θα αναφέρω πως διαβάζοντας για τον Λουκά Μπισταράκη μάθαμε για την αυγή και τον εμπνευστή της αθλητικής ναυαγοσωστικής στην Ελλάδα και στο 2ο Κ.Α.Ν.Ε οι αθλητές του Πρωτέα που συμμετείχαν αναγνώρισαν τον κ. Μπισταράκη και γεμάτοι υπερηφάνεια για τις γνώσεις που είχαν, ενημέρωσαν τους συναθλητές τους για το πρόσωπο του κ. Μπισταράκη καθώς και την πολύ πλούσια ιστορία όπως επίσης και τις επιρροές που έφερε στην Ελληνική ναυαγοσωστική σκηνή.

Οι εξετάσεις ήταν το επιστέγασμα ενός πολύ ωραίου ταξιδιού γεμάτο γνώση και εμπειρίες καθώς 9/10 πέρασαν επιτυχώς τις εξετάσεις και απόκτησαν τη βεβαίωση του κριτή- χρονομέτρη αθλητικής ναυαγοσωστικής πισίνας. Ελπίζουμε να παρακολουθήσουν και άλλοι την συγκεκριμένη μαθητεία η οποία έχει πολλές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες και να βοηθήσουν στην ουσιαστική ανάπτυξη του αθλήματος. 

Η εκπαίδευση και η πιστοποίηση προσφέρθηκε δωρεάν στο πλαίσιο του project "Safe Greece" που εκπονεί η Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation. Εικόνες: ΝΟΚ Πρωτέας.