ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιτυχημένο το 1 webinar διάσωσης του ΣΕΠΥ από την ΕΑΝΕ

 


Επιτυχημένο το 1 webinar 

διάσωσης του ΣΕΠΥ από την ΕΑΝΕ

Αθήνα 14.11.2021. Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Υδατοσφαίρισης (ΣΕΠΥ) και η Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΑΝΕ) διοργάνωσαν με επιτυχία το webinar με θέμα «Μοντέλα και Θεωρίες Διάσωσης».

Το σεμινάριο βοήθησε τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν άγνωστες και σημαντικές πτυχές του πνιγμού για την πρόληψη και αντιμετώπισή του. Συμμετείχαν περισσότεροι από 20 προπονητές υδατοσφαίρισης που έλαβαν βεβαίωση παρακολούθησης. To σεμινάριο παρέχεται δωρεάν ως μέρος του projectSafe Greece” που εκπονείται στην Ελλάδα με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation.

Η ΕΑΝΕ είναι μέλος των διεθνών οργανισμών International Federation of Swimming Teachers’ Association, International Life Saving Federation of Europe, International Life Saving Federation.

Να τι είπαν ορισμένοι από τους συμμετέχοντες:

«Το βρήκα ιδιαίτερα ενδιαφέρον σαν συζήτηση και μέθοδος. Λάβαμε αρκετά ερεθίσματα και το θεωρώ σημαντικό να ακούμε και άλλες απόψεις που ίσως μέχρι τώρα δεν είχαμε καν συνειδητοποιήσει. Προσωπικά βάση εμπειρίας όσον αφορά τα ψυχικά νοσήματα- ερεθίσματα, το κακό είναι ότι πολλοί γονείς σήμερα δεν έχουν την κατάλληλη παιδεία ή την γνώση να προτρέψουν το παιδί να μιλήσει για ότι του συμβαίνει ή να ενημερώσουν τον προπονητή ότι το παιδί έχει κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα/ τραύμα ώστε να είναι ο εκάστοτε προπονητής/ γυμναστής/ δάσκαλος προετοιμασμένος. Σε αυτό νομίζω θα συμφωνήσουν πολλοί συνάδελφοι. Πολλές φορές πρέπει μόνοι μας να διαπιστώνουμε τι συμβαίνει στην ψυχή κάθε παιδιού. Και μερικές φορές είναι δύσκολο όταν έχουμε να κάνουμε με 15 παιδάκια. Ίσως γι αυτό μας διαφεύγουν κάποιες καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα συμβούν ή δεν είδαμε τα σημάδια. Ευχαριστούμε πολύ για το σεμινάριο. Ελπίζω σε περισσότερα σαν αυτό. Μας διδάσκει πολλά!» (Αναστασία Καρακεβά).

«Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η παρουσίαση του κυρίου Αβραμίδη με  μεγάλη πρακτική σημασία για μας τους ανθρώπους του υγρού στίβου.» (Στέλιος Τούμπας).

«Ευχαριστώ τον ΕΑΝΕ και τον Αβραμίδη που διοργάνωσε το σεμινάριο μαζί με τον ΣΕΠΥ ώστε να κατανοήσω την σημαντικότητα τις θέσης ενός προπονητή στην πισίνα για τους κινδύνους ασφαλείας των αθλούμενων που ελοχευουν ανά πάσα στιγμή κατά την διάρκεια της προπόνησης» (Λευτέρης Βούρος).

«Πολύ ενδιαφέροντα τα θεματα που αγγιξες και ανοιξαν την "ματιά μας" εξω απο τα προφανή...» (Λάμπρος Αναστασόπουλος).

«Σε κλίμα ιδιαίτερα ευχάριστο και φιλικό, o  εισηγητής Δρ. Αβραμίδης απέσπασε τον θαυμασμό   από τους παρακολουθούντες το webinar με θέμα: «Μοντέλα και Θεωρίες Διάσωσης». Η πολύ αξιόλογη ομιλία -παρουσίαση του εκλεκτού καλεσμένο, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων οι οποίοι τον συνεχάρησαν  για την άψογη παρουσίαση μιας -τόσο υψηλού επιπέδου- επιμορφωτικής ημερίδας για την Ασφάλεια στο νερό. Μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει κάποιος από τέτοιου είδους επιμορφώσεις» (Γιάννης Δημακόπουλος).

«Κάθε φορά που τα ακούω ξανά, κάτι συμπληρώνω από γνώση, αλλά πάντα είναι καλύτερο το μάθημα διότι ο Στάθης γίνεται καλύτερος.» (Ανδρέας Κωλέττης).

Εισηγητής είναι ο Δρ. Στάθης Αβραμίδης, «πατέρας» της αθλητικής ναυαγοσωστικής στην Ελλάδα, Πρόεδρος της ΕΑΝΕ, Δάσκαλος Εφαρμοσμένης και Αθλητικής Ναυαγοσωστικής στην ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ και Στέλεχος του ΕΟΔΥ. Έχει μπει 2 φορές στο International Swimming Hall of Fame για την παγκόσμια συνεισφορά του στη ναυαγοσωστική. Εικόνες: ΕΑΝΕ, ΣΕΠΥ.