ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το εμπνευσμένο από το Baywatch πρόγραμμα της ΕΑΝΕ «Μια Ευκαιρία Στα Παιδιά» στα σχολεία

 

Ο γιος του ιδρυτή του διάσημου application Shazam, διαβάζει την ιστορία
"Μια Ευκαιρία Στα Παιδιά" και μοιάζει απόλυτα με τον πρωταγωνιστή της Αγαπητό.

 

Το εμπνευσμένο από το Baywatch πρόγραμμα

της ΕΑΝΕ «Μια Ευκαιρία Στα Παιδιά» στα σχολεία

 

Το Υπουργείο Παιδειάς και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) ενέκρινε το εμπνευσμένο από το «Baywatch» πρόγραμμα πρόληψης πνιγμών «Μια Ευκαιρία Στα Παιδιά» της Ένωσης Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΑΝΕ) για διδασκαλία στα σχολεία.

 

ΣΥΝΟΨΗ

Το πρόγραμμα αναφέρεται στην αληθινή διάσωση από πνιγμό ενός παιδιού που οδήγησε στην δημιουργία της #1 τηλεοπτικής σειράς στον κόσμο, "Baywatch". Πρωταγωνιστής είναι ο Αγαπητός που αναζητώντας φίλους, κινδύνεψε αλλά σώθηκε από πνιγμό χάρη σε ένα ναυαγοσώστη ο οποίος στην πραγματική ζωή δεν είναι άλλος από τον θρυλικό δημιουργό, σκηνοθέτη και παραγωγό του «Baywatch», Greg Bonann.

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Το «Μια Ευκαιρία Στα Παιδιά» αρχικά εγείρει την φαντασία με αναφορές στην κολύμβηση, την ναυαγοσωστική, την πρώτη βοήθεια, την φιλία, την οικογένεια και το ευ αγωνίζεσθαι. Στη συνέχεια, υποβάλει τους μαθητές σε ποικιλία δοκιμασιών, ερεθισμάτων και δεξιοτήτων. Εκπονείται σε αυλή, αίθουσα, σπίτι ή όπου υπάρχει νερό με σύγχρονη ή ασύγχρονη διδασκαλία, δια ζώσης ή από απόσταση. Σέβεται την ποικιλομορφία του εγκεφάλου που επιζητά πλούσια αισθητηριακά ερεθίσματα. Αξιοποιεί την διαθεματικότητα των εννοιών για την μείωση του λειτουργικού αναλφαβητισμού και την μυθοπλασία για την προετοιμασία μαθητών νηπιαγωγείου/ δημοτικού σχολείου για επείγουσες καταστάσεις εντός/ εκτός νερού.

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ

Δημιουργός είναι ο Δρ. Στάθης Αβραμίδης, Πρόεδρος της ΕΑΝΕ και βραβευμένος 2 φορές από το International Swimming Hall of Fame για το παγκόσμιο έργο του στη ναυαγοσωστική. Εικονογράφος είναι ο ταλαντούχος Νίκος Κουρεμένος, ένας από τους παραγωγικότερους καλλιτέχνες πρόληψης πνιγμών στον κόσμο.

 

«ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ»

Ο Bonann, έγραψε στον Αβραμίδη: «Οουάου! Φανταστικό! Στάθη, μόλις γύρισα από το Cape Town (όπου θα κινηματογραφήσουμε το Rescue 3) και το παραμύθι σου με περίμενε!!! Είναι συγκινητικό και φανταστικό αυτό που έκανες για εμάς! Η Tai δάκρυσε και γελούσε καθώς μου το διάβαζε φωναχτά στο αυτοκίνητο καθοδόν από το αεροδρόμιο στο σπίτι! Το ευχαριστώ μας δεν είναι αρκετό. Ευχαρίστησε και τον εικονογράφο σου Νίκο! Είναι τόσο ταλαντούχος!! Είσαι τόσο ταλαντούχος… ΤΩΡΑ πρέπει να έρθεις στο Cape Town να με συναντήσεις!!! Με πολλές ευχές και μοναδική εκτίμηση, Greg  

 Αργότερα, η σεναριογράφος του Baywatch, Tai Collins έγραψε: «Στάθη, ο Greg έλαβε το δέμα σου και πειράζαμε ο ένας τον άλλον με το παιδικό παραμύθι σου! Το ΛΑΤΡΕΨΑ! Θα χαρώ να μου πεις τι σκοπεύεις να το κάνεις! Ο Greg λέει σπουδαία πράγματα για σένα και την δημιουργικότητά σου! Ελπίζω να κάνουμε μαζί κάτι συναρπαστικό σύντομα! Σε ευχαριστώ!!! Tai Collins» .

Ο Bonann πρόσθεσε: «Στάθη, συγχαρητήρια για το σπουδαίο έργο σου. Είναι φανταστικό αυτό που κάνεις. Έχεις την άδειά μου να χρησιμοποιήσεις την ιστορία όπως επιθυμείς για να βοηθήσεις τα Ελληνόπουλα». 

Ο Αβραμίδης δήλωσε: «Ως τώρα γνωρίζαμε την Ελλάδα ως 5η σε πνιγμούς στην Ευρώπη. Η ΕΑΝΕ με το έργο της, μεταμορφώνει την πατρίδα μας σε μια σεβάσμια παραγωγό γνώσης πρόληψης παιδικών πνιγμών με διεθνές ακροατήριο».

 

ΥΛΙΚΟ

H ΕΑΝΕ είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός με όραμα την προστασία της δημόσιας υγείας από πνιγμούς μέσω αθλητισμού. Δραστηριοποιείται σε εθνικό επίπεδο με διεθνές αντίκτυπο. Διαθέτει το πρόγραμμα για διδασκαλία σε σχολεία Ελλάδος και Διασποράς δωρεάν στην ενότητα «Programs» εδώ.

 

Α-Δ: Ο δημιουργός του προγράμματος "Μια Ευκαιρία Στα Παιδιά" Δρ. Στάθης Αβραμίδης
και ο δημιουργός του Baywatch και Ιδρυτής του "A Chance For Children Foundation", Greg Bonann.