ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Πνιγήκαμε, σωθήκαμε, σώσαμε!» είπαν οι φοιτητές της ΣΕΦΑΑ Αθηνών για το SERC

 


«Πνιγήκαμε, σωθήκαμε, σώσαμε!» είπαν οι φοιτητές της ΣΕΦΑΑ Αθηνών για το SERC

 

Δάφνη 17.12.2021. Οι φοιτητές της ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ έδειξαν τεράστιο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό στην πρώτη γνωριμία τους με το αγώνισμα SERC νερού στο μάθημα της αθλητικής ναυαγοσωστικής. Παρακάτω ακολουθούν οι εντυπώσεις τους.

«Στο μάθημα αυτό κάναμε κάτι εντελώς διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα. Ήταν ακόμη πιο διασκεδαστικό, καθώς είχε πολύ γέλιο, και ταυτόχρονα μάθαμε πολύ χρήσιμες οδηγίες σε περίπτωση ανάγκης!» (Μαριλένα Ηλιάκη).

«Στάθη καλησπέρα το μάθημα χτες είχε πάλι μια διαφορετική δόση ενδιαφέροντος και χρειάστηκε την άμεση ετοιμότητα μας για τις συνθήκες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Ήταν πολυ διασκεδαστικό πιστεύω και ζήσαμε κάποιες ιδιαίτερες συνθήκες που μπορούμε να τις ζήσουμε ανα πάσα στιγμή στης παραλίες της χώρας μας» (Νίκος Γιωτόπουλος).

«Από τα πιο ουσιώδη μαθήματα διάσωσης. Ευχαριστούμε» (Σταύρος Μπαζος)

«Ήταν καταπληκτικά σαν αληθινή προσομοίωση και κατά τη γνώμη μου το αγώνισμα με την περισσότερη αδρεναλίνη!!» (Αντωνάκης Γιώργος) 

 


«Το μάθημα είχε πολύ πλάκα και δράση ταυτόχρονα. Περάσαμε πολύ ωραία όλοι μαζί και συνεργαστήκαμε πιο πολύ από ποτέ». (Νέλλη Μπακίδη)

«Δε μπορεσα να συμμετασχω γιατι ημουν κρυωμένος αλλα πολυ χρησιμες γνωσεις σε πολυ συχνα και καθημερινα περιστατικα οπως επιληψια, πνιγμονη και καρδιακη προσβολη!!!» (ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟY)

 


«Το μάθημα ήταν εντυπωσιακό για ακόμα μια φορά, μάθαμε πως μπορούμε να σώσουμε την ζωή κάποιου και ελπίζουμε να μάθουμε ακόμα παραπάνω σενάρια» (Γιώργος Δρόσος).

«Ευχαριστούμε Στάθη για το σημερινό μάθημα, ήταν μάθημα ζωής. Σωθήκαμε και μας έσωσαν. Από τα καλύτερα έως τώρα!!» (Σοφία Ξεφτέρη)

«Οι διασώσεις καθε είδους εκτος και εντός νερού που διδαχτήκαμε ηταν πολυ ιδιαίτερες και ενδιαφέρουσες, καθώς και μεγάλης σημασίας για την καθημερινότητα μας. Ο τρόπος διδασκαλίας διασκεδαστικός και ευχάριστος οπως παντα» (Δημητρης Γιακουμης).

 




«Το μάθημα ήταν πολύ ενδιαφέρον. Αφορούσε το αγώνισμα SERC, στο οποίο μέσα από εικονικά σενάρια επείγουσας ανάγκης, μάθαμε να παρέχουμε πρώτη βοήθεια μέσα ή έξω από το νερό.» (Δοδοντζίδη Αναστασία).

«Στάθη το σημερινό μάθημα ήταν πραγματικό μάθημα ζωής! μάθαμε πολύ χρήσιμα πράγματα για κατάστασης ανάγκης στην θάλασσα και την ξηρά ελπίζω να μην χρειαστούν. Ευχαριστούμε πολύ !» (Χάρης Κόγιας). 

«Όλα υπέροχα για ακόμα μια φορά! Μάθημα ζωής!» (Ναταλία Δουβάρα).

«Στο μάθημα αντιμετωπίσαμε σενάρια με ανθρώπους να βρίσκονται σε δύσκολες καταστάσεις και πως θα ανταποκριθούμε σε αυτά. Πολύ εποικοδομητική εμπειρία!» (Φώτης Δημόπουλος).

 

«Το μάθημα ήταν υπέροχο. Μέσα από το μάθημα, μας εβαλες στην διαδικασία να σκεφτόμαστε γρήγορα λύσεις και να αισθανθούμε πως θα είναι να σώζεις κάποιον. Ανυπομονώ για τα επόμενα!» (Μαρία Γονιδάκη).

Στο μάθημα χρησιμοποιήθηκε εξοπλισμός της Ένωσης Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος χάρη στο project “Safe Greece” που εκπονείται στην Ελλάδα με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation.