ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ενθουσιασμός στο OAKA με την Αθλητική Ναυαγοσωστική στον ΟΦΝΙ

 


Ενθουσιασμός στο OAKA με την Αθλητική

Ναυαγοσωστική στον ΟΦΝΙ

 

Αθήνα, 15.01.2022. Δώδεκα νεαροί αθλητές του Ομίλου Φιλάθλων Νέας Ιωνίας διδάχθηκαν με ενθουσιασμό την διδασκαλία της Αθλητικής Ναυαγοσωστικής.

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο Αθηνών και συμμετείχαν 12 νεαροί κολυμβητές του Ο.Φ.Ν.Ι. 14-17 ετών. Η διδασκαλία προς τους μικρούς κολυμβητές ξεκίνησε με μία σύντομη εισαγωγή πάνω στο αντικείμενο της αθλητικής ναυαγοσωστικής, με σκοπό να ενημερωθούν και να λάβουν γνώση του τι επρόκειτο να ακολουθήσει κατά την διάρκεια της παρουσίασης. Τονίστηκε το γεγονός ότι η αθλητική ναυαγοσωστική προσφέρει τα οφέλη όλων των αθλημάτων (άμιλλα, φυσική κατάσταση, κοινωνικοποίηση), αλλά είναι και το μοναδικό άθλημα που συμβάλλει στην προστασία της δημόσιας υγείας από τραυματισμούς.


Υπό την επιτήρηση του καθηγητή κ. Αβραμίδη διδάχτηκε στο αγωνιστικό τμήμα της κολύμβησης του ΟΦΝΙ η αθλητική ναυαγοσωστική, εστιάζοντας στις τεχνικές διάσωσης και ρυμούλκησης θύματος με τα εξής αγωνίσματα: 1. Μεταφορά θύματος – ανδρείκελου. 2. Ρυμούλκηση ανδρείκελου. 3. Σκυταλοδρομία μεταφοράς ανδρείκελου.  4. Μικτή σκυταλοδρομία.


Καθ’ όλη την διάρκεια της διδασκαλίας οι αθλητές φάνηκαν να παρακολουθούν και να εκτελούν με μεγάλη προσοχή και ενθουσιασμό το κάθε αγώνισμα. Επίσης προπονητές και αθλητές από άλλες ομάδες που υπήρχαν στον χώρο είχαν μαζευτεί και κοιτούσαν την διεξαγωγή των αγωνισμάτων.


Ο Όμιλος Φιλάθλων Νέας Ιωνίας ιδρύθηκε το 1926 και πραγματοποιεί μια αξιόλογη δουλειά σε όλα τα κολυμβητικά επίπεδα. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι ο γενικός διευθυντής του ΟΑΚΑ κ. Κωνσταντίνος Χαλιορής δημοσίευσε φωτογραφικό υλικό στην επίσημη σελίδα του Ολυμπιακού σταδίου παρουσιάζοντας την αθλητική δράση.



Η διδασκαλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος «αθλητική ναυαγοσωστική» του ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ. Ο εξοπλισμός και οι βεβαιώσεις παρακολούθησης, διατίθενται δωρεάν από την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος με την υποστήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation στο πλαίσιο του project Safe Greece”.