ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βραβεία αθλητικής ναυαγοσωστικής για ΝΑΟΒΒ και ΕΑΝΕ

 


Βραβεία αθλητικής ναυαγοσωστικής για ΝΑΟΒΒ και ΕΑΝΕ

 

Βάρκιζα 26.02.2022. Ο ΝΑΟΒΒ και η ΕΑΝΕ αντάλλαξαν βραβεία προς τιμήν της συνεργασίας τους για τη διάδοση της αθλητικής ναυαγοσωστικής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την αθλητική αναψυχή.

Ο ΝΑΟΒΒ φιλοξενεί τα τελευταία 6 χρόνια τους αθλητές της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών και τους εθελοντές της Ένωσης Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος στις εγκαταστάσεις του. Η παραλία και οι εγκαταστάσεις του αποτελούν σημείο συνάντησης, λιμάνι αγάπης και ορμητήριο εμπειριών για εκατοντάδες φοιτητές που αποκτούν σημαντικές γνώσεις και μοναδικές αναμνήσεις. Μπαίνοντας οι φοιτητές στο λεωφορείο για να επιστρέψουν στην πόλη, συχνά μιλούν με ενθουσιασμό για το πόσο όμορφα πέρασαν παίζοντας με τα κύματα στο πλαίσιο των πρώτων μαθημάτων αθλητικής ναυαγοσωστικής. Κατά την διάρκεια του εξαμήνου, όταν πια τα μαθήματα γίνονται στο κολυμβητήριου του πανεπιστημίου, όλοι αναπολούν τις τελευταίες ξένοιαστες στιγμές του φθινοπώρου στην θάλασσα.




Μέσα από την αρμονική συνύπαρξη ΝΑΟΒΒ, ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ και ΕΑΝΕ, προωθείται συστηματικά η αθλητική ναυαγοσωστική στην Ελλάδα ως πανεπιστημιακό μάθημα και αθλητική αναψυχή.

Αξίζουν θερμές ευχαριστίες στον προπονητή και φίλο Βαγγέλη Παπανικολάτο (πτυχιούχο ΤΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ), τον πρόεδρο, Γιάννη Μαρκουλάκο, τον Γ. Γραμματέα Χρήστο Θεοχαρόπουλο και όλα τα μέλη του ΔΣ του ΝΑΟΒΒ.




Η ΕΑΝΕ απένειμε στον πρόεδρο του ΝΑΟΒΒ το GLSA Medal of Honor. Ο πρόεδρος του ΝΑΟΒΒ απένειμε τιμητικό βραβείο στον πρόεδρο της ΕΑΝΕ. Στην ίδια εκδήλωση τιμήθηκε και ο Δήμαρχος 3Β, Δρ. Γρηγόρης Κωνσταντέλος για την συνεισφορά του στα αθλητικά δρώμενα του ομίλου.