ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ΕΑΝΕ εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Βρετανική Πανεπιστημιάδα Ναυαγοσωστικής BULSCA 2022

 



Η ΕΑΝΕ εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Βρετανική Πανεπιστημιάδα Ναυαγοσωστικής BULSCA 2022

 

Αθήνα 2/3/2022. Η αποστολή αθλοσωστών της Ένωσης Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΑΝΕ), σήμερα αναχώρησε για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Βρετανική Πανεπιστημιάδα Αθλητικής Ναυαγοσωστικής (BULSCA).

Το BULSCA Championships είναι η κορυφαία φοιτητική διοργάνωση αθλητικής ναυαγοσωστικής της Βρετανίας. Σε αυτή συμμετέχουν κάθε χρόνο αθλοσώστες από δεκάδες χώρες. Η Ελλάδα έχει εκπροσωπηθεί 2 φορές (2019, 2020) από τη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και 2 από την ΕΑΝΕ (2020, 2022).

 



Έπειτα από προετοιμασία 2 μηνών με πολλά προβλήματα, η ομάδα θα δώσει για μια ακόμα φορά το παρόν. Οι Έλληνες αθλοσώστες είναι μέλη της ΕΑΝΕ. Ο Μιχάλης Γλυνάτσης, είναι πτυχιούχος ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ, καταξιωμένος προπονητής κολύμβησης και αθλητικής ναυαγοσωστικής στον Πρωτέα Καλύμνου. Ο Εφραίμ Χαλκιάς είναι φοιτητής ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ, Τμηματάρχης Εθελοντών ΕΑΝΕ, και έμπειρος αθλοσώστης με συμμετοχή σε 2 BULSCA Championships. Ο Στέφανος Μουστάκης είναι φοιτητής ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ και πρώην πολίστας του ΠΑΟ. Οι δύο πρώτοι είναι Κυπελλούχοι Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος.


 


Ο πρόεδρος της ΕΑΝΕ, Δρ. Στάθης Αβραμίδης, δήλωσε: «Ας μην πτοούμαστε από το γεγονός της μικρής αριθμητικής συμμετοχής. Επιβεβαιώνει την μοίρα της Ελλάδας που ενώ είναι γεωγραφικά μικρή πάντα καταφέρνει και μεγαλουργεί. Άλλωστε χρειάζεται λίγη μαγιά για να φουσκώσει το αλεύρι. Αυτός είναι ο ρόλος της φετινής αποστολής. Όταν οι αθλοσώστες μας θα είναι στον βατήρα της εκκίνησης, τους είπα να μην ξεχνούν ότι είναι Έλληνες!»

 



Ο Μιχάλης Γλυνάτσης δήλωσε: «Δεν έχω λόγια να περιγράψω τα συναισθήματα για την φετινή μου συμμετοχή στην BULSCA. Είναι ένα όνειρο ζωής».

Ο Εφραίμ Χαλκιάς δήλωσε: «Εκπροσωπούμε την ΕΑΝΕ τους Έλληνες συμφοιτητές μας. Πάμε για να αποκομίσουμε εμπειρίες για να πλουτίσουμε την πατρίδα μας με γνώσεις γύρω από το άθλημα που σώζει ζωές».

Ο Στέφανος Μουστάκης δήλωσε: «Η προετοιμασία μας είχε πολλά εμπόδια. Αλλά ξεπεράσαμε τους εαυτούς μας και αυτό από μόνο του είναι μια προσωπική νίκη. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

 





Η ΕΑΝΕ

Η ΕΑΝΕ είναι το «σπίτι» του αθλήματος που σώζει ζωές στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε στην μνήμη 3 συγγενών που έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα με σκοπό να συμβάλει στην προστασία της δημόσιας υγείας. Χάρη στο μνημόνιο συνεργασίας που έχει υπογράψει με την διοργανώτρια αρχή, μπορεί και στέλνει Έλληνες σε αυτή την σημαντική διοργάνωση για την απόκτηση σημαντικών εμπειριών.