ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Safe Greece: O «Τσάρλι» γοήτευσε τους μαθητές στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη

 


Safe Greece: O «Τσάρλι» γοήτευσε τους 

μαθητές στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη

 

Ρέντης 02/03/2022. Με αφορμή το μάθημα αθλητικής ναυαγοσωστικής, παρουσιάσαμε σε δυο τμήματα (3η και 4η τάξη) του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ιωάννη Ρεντη, το παραμύθι «Τσαρλι ο διασώστης».


Στο αμφιθέατρο του σχολείου, συζητήσαμε με τα παιδια τα οποία από την αρχή ήταν πολύ ευχάριστα και ανυπομονούσαν να ξεκινήσουμε, διαβάσαμε το παραμύθι με την απόλυτη προσήλωση τους, ενώ ταυτόχρονα σχολιάζαμε βασικά στοιχεία του παραμυθιού και σημεία τα οποία ήταν χρήσιμα για την συνέχεια της ιστορίας.Ήταν όλα πρόθυμα και πανέξυπνα καθώς απαντούσαν σε όλες μας τις ερωτήσεις.Φάνηκαν να ενθουσιάζονται και να καταλαβαίνουν το παραμύθι με την βοήθεια των εικόνων των οποίων προβάλλονταν σε προτζέκτορα. Πολλες φορες όταν όλα τα χέρια ήταν ψηλά με μια μόνο λέξη απαντούσαν ταυτόχρονα με το σύνθημα μας, ενώ αλλες φορες ένα ένα παιδί με τη σειρά έλεγε την άποψη του. Αφού τελείωσε η αφήγηση έθεσαν τις δικές τους απορίες και σχόλια.Ένα από τα πιο όμορφα σχόλια που ακούσαμε ήταν ένα ενός κοριτσιού της τρίτης δημοτικού που είπε "κυρία εγώ θελω να πω ότι είπατε πολύ ωραία το παραμυθι". Ενώ και στην Τρίτη δημοτικού ο ενθουσιασμός ήταν μεγαλύτερος, τα παιδιά της Τετάρτης ως μεγαλύτερα είχαν περισσότερες γνώσεις σχετικά με την ναυαγοσωστική και αυτό φάνηκε τόσο στην συζήτηση μας πριν την αφήγηση όσο και έπειτα όπου επέλεγαν μια απάντηση από τις τρεις που τους θέταμε.


Εντυπωσιαστήκαμε με τον ενθουσιασμό όλων των παιδιών και τις γνώσεις τους και χαρήκαμε πολύ που έδειξαν το ενδιαφέρον τους με την συμμετοχή τους.Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία, ήρθαμε σε επαφή με τα παιδιά με έναν πολύ όμορφο τρόπο και τους μεταφέραμε τις γνώσεις μα;.


Η διδασκαλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του projectSafe Greece” που εκπονείται από την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος με την υποστήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation και του μαθήματος «Αθλητική Nαυαγοσωστική» της ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ. Εικόνες: Σμαράγδα Γροζοπούλου.