ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρώτη Βοήθεια και SERC στη ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ

 



Πρώτη Βοήθεια και SERC στη ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ

 

Δάφνη 15.04.2022. Οι φοιτητές της ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ εξασκήθηκαν σε τεχνικές πρώτης βοήθειας και προσομοιωμένες διασώσεις επειγόντων περιστατικών. Δήλωσαν ενθουσιασμένοι με τις νέες εμπειρίες που απέκτησαν.

«Το σημερινό μάθημα έδινε σε όλους την ευκαιρία να κάνουν πρακτική εξάσκηση σε βασικές τεχνικές πρώτων βοηθειών, με την βοήθεια ζευγαριού αλλά και εικονικών σεναρίων. Σίγουρα μια πολύ χρήσιμη εμπειρία για όλους» (Γιώργος Δημητρίου).

«Ήταν μια ωραία εμπειρία αρκετά ευχάριστη και αναμένω για την επόμενη» (Γεώργιος Συμεωνίδης).

"Πολύ ενδιαφέρον μάθημα και πάνω απ’ όλα  σημαντικό. Απαραίτητες γνώσεις για τον καθένα μας! Το γεγονός ότι το μάθημα ήταν βιωματικό και κληθήκαμε να  λύσουμε υποθετικά σενάρια συνέβαλε στην καλύτερη κατανόηση και κατάκτηση  των γνώσεων" (Κυριακή Λαδογιάννη).

«Το σημερινό μάθημα ήταν μακράν το καλύτερο και το ποιο σημαντικό! Ανεξάρτητα με το τι κάνει ο καθένας καλό είναι να γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα για τις πρώτες βοήθειες. Ευχαριστούμε πολύ Στάθη!» (Χάρης Κόγιας).

«Ξεχωριστό το σημερινό μάθημα με το πρώτο μέρος να περιλαμβάνει εκμάθηση βασικών πρώτων βοηθειών και το δεύτερο εικονικά σενάρια σε εξωτερικό χώρο.... Διασκεδαστικό, ενδιαφέρον και όπως πάντα παραστατικό. ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΤΑΘΗ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!» (ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ)

"Σενάρια σήμερα, όσο διασκεδαστικά και αν είναι άλλο τόσο χρήσιμα μπορούν να γίνουν." (Γιούλη Παναγιωτάκη).

"Σήμερα ήταν μια ολοκληρωμένη εμπειρία θεωρητικής και πρακτικής καθοδήγησης πρώτων βοηθειών. Τα σενάρια που κάναμε στο τέλος με τα όσα διδαχθήκαμε, έδεσαν άψογα και μας κάνουν ακόμα πιο προετοιμασμένους στην αντιμετώπιση  δυσάρεστων καταστάσεων. Το μάθημα γίνεται όλο και καλύτερο." (Φωτιάς Νικόλαος).

«Το σημερινό μάθημα σήμερα μου άρεσε παρά πολύ! Ήταν πολύ ενδιαφέρον και άκρως σημαντικό! Ανυπομονώ και για άλλα τέτοια μαθήματα πρώτης βοήθειας» (Σωτηρία Σκαμαγκά).

"Πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες οι οποίες θα φανούν πολύ χρήσιμες κάποια στιγμή" (Παπαδήμα Ναταλία)

"Νομίζω προσωπικά ήταν απο τα πιο ωραία μαθήματα με πολυ υλικό το οποίο θα μας είναι χρήσιμο για την υπόλοιπη επαγγελματική μας καριέρα" (Νικόλας Γιωτόπουλος). 

«Ήταν υπέροχο το μάθημα και αισθάνομαι τώρα ακόμα πιο πολύτιμος για τις ζωές των άλλων. Καλό Πάσχα με υγεία και ευεξία εύχομαι» (Ορέστης Σταυρόπουλος).

«Το μάθημα σήμερα ήταν αρκετά σημαντικό, καθώς αποκτήσαμε απαραίτητες και χρήσιμες πληροφορίες για την πρώτη βοήθεια.» (Δοδοντζίδη Αναστασία)

«Το σημερινό μάθημα που αφορούσε την πρώτη βοήθεια ήταν πολύ ενδιαφέρον, μάθαμε να αντιμετωπίζουμε καταστάσεις και συμβάντα που μπορεί να τύχουν οποιαδήποτε στιγμή, θα ήταν καλό να το γνωρίζει όλος ο κόσμος ανεξάρτητα από το επάγγελμα του» (Στέλλα Κακαρά)

 



«Σήμερα μάθαμε για τις κατηγορίες ατυχημάτων που μπορούμε να συναντήσουμε και τους τρόπους άμεσης αντιμετώπισης τους. Στο τέλος του μαθήματος κάναμε κάποια σενάρια SERC όπου πήραμε μια ιδέα σχετικά με το πως να αντιμετωπίζουμε τέτοια περιστατικά». (ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΗ ΜΑΡΙΑ)

«Χρήσιμες συμβουλές για επείγουσες περιπτώσεις κάθε κατηγορίας! Φοβερή η διεξαγωγή των σεναρίων SERC” (ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΑΡΑΝΤΑΣΙΟΥ) 

«Σήμερα μάθαμε να παρέχουμε πρώτη βοήθεια και νιώθω ήδη πιο δυνατή και έτοιμη να ανταπεξέλθω σε οποιοδήποτε αναπάντεχο συμβάν! Ανυπομονώ να μάθω κι άλλους τρόπους να βοηθώ συνεχώς!» (Κουτέλα Γλυκερία-Δανάη) 

"Ένα από τα πιο όμορφα και πιο σημαντικά μαθήματα με εκμάθηση πρώτων βοηθειών" (Σταύρος Μπάζος).

«Ένα ακόμη υπέροxo μάθημα ολοκληρώθηκε με πολύ χρήσιμες συμβουλές και πρακτική άσκηση για την αντιμετώπιση συμβάντων στην ξηρά. Γνώσεις που είναι απαραίτητες για όλους τους καθηγητές φυσικής αγωγής!» (Βασίλης Ματσάγγος)

«Πολύ ενδιαφέρον το μάθημα πρώτης βοήθειας! Από την θεωρία κατευθείαν στην πράξη!! Εμπειρίες πολύ πολύτιμες που αν μας τύχει κάτι στο μέλλον θα ξέρουμε πως να αντιδράσουμε! Ευχαριστούμε Στάθη!» (Αλέξανδρος Βαγιανός). 

“Το συγκεκριμένο μάθημα με εμπλούτισε με βασικές και απαραίτητες γνώσεις για να σώσω μια ζωή. Απόφραξη αεραγωγού, κρίσεις επιληψίας, καρδιακά επεισόδια, τραυματισμοί. Nιώθω πλέον έτοιμη να τα αντιμετωπίσω όλα ως μέλλουσα ναυαγοσώστρια.” (Νάστου Αναστασία).

To μάθημα προσφέρεται δωρεάν στους φοιτητές της ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ από τον Πρόεδρο της Ένωσης Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος, Δρ. Στάθη Αβραμίδη στο πλαίσιο του project "Safe Greece" που εκπονείται με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation.