ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ενθουσιώδης πρεμιέρα του “Safe Greece” στη ΣΕΦΑΑ Τρικάλων

 


Ενθουσιώδης πρεμιέρα του “Safe Greece” στη ΣΕΦΑΑ Τρικάλων

 

Τρίκαλα 29.03.2022. Η ΣΕΦΑΑ Τρικάλων έκανε πρεμιέρα συμμετοχής στο projectSafe Greece” της ΕΑΝΕ ενθουσιάζοντας διδάσκοντες και φοιτητές.

Η Νικολέτα Μούσιου, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και η Αναστασία Μπλαντή, Μέλος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΣΕΦΑΑ Τρικάλων, παρουσίασαν το projectSafe Greece” σε 40 πρωτοετείς φοιτητές του μαθήματος «Εκμάθηση Κολύμβησης». Σε αυτό περιλαμβάνεται η διδασκαλία του Διεθνούς Προγράμματος Ασφάλειας στο Νερό «Τσάρλι ο διασώστης», τεχνικών επίπλευσης, επιβίωσης και κολύμβησης.

Ο «Τσάρλι ο διασώστης» είναι αναγνωρισμένο πρόγραμμα από 6 παγκόσμιους φορείς με εθνικούς οργανισμούς - μέλη σε 122 χώρες και εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής για διδασκαλία στα σχολεία Ελλάδος και Διασποράς. Είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της #1 παγκοσμίως τηλεοπτικής σειράς Μπέιγουοτς. Έχει διδαχθεί από φοιτητές της ΣΕΦΑΑ Αθηνών, εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτές σε χιλιάδες παιδιά σε Ελλάδα και εξωτερικό με τεράστια επιτυχία.

Οι φοιτητές ενθουσιάστηκαν με το υλικό και τις προοπτικές του. Αναλύθηκαν τα θεωρητικά και πρακτικά παιχνίδια και ο τρόπος διδασκαλίας που είναι πλούσιος σε αισθητηριακά ερεθίσματα για τους ίδιους, μαθητές σχολείου και νεαρούς αθλητές.

Η Μπλαντή δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που από φέτος θα συμμετέχουμε σε μια τόσο σπουδαία εκπαιδευτική πρωτοβουλία με Ελληνικό χαρακτήρα και διεθνή απήχηση. Η προσήλωση των φοιτητών μας εντυπωσίασε



Η Μούσιου πρόσθεσε: «Πραγματικά το πρόγραμμα είναι καταπληκτικό. Το πανεπιστήμιο, οι φοιτητές και τα παιδιά που θα εμπλακούν, θα ωφεληθούν σημαντικά.»

Ο πρόεδρος της ΕΑΝΕ, Δρ. Στάθης Αβραμίδης, είπε: «Χαίρομαι που ένα πρόγραμμα εμπνευσμένο από την συγκινητική απώλεια ενός παιδιού, αποτελεί μέσο για να προστατευτούν χιλιάδες άλλα. Ο δημιουργός του Μπέιγουοτς, Γκρεγκ Μπόναν, δηλώνει πάντα ικανοποιημένος που υλοποιούμε κομψά το όνειρο του για την μείωση των παιδικών πνιγμών μέσα από αυτό. Ευχαριστώ την Τάσα και την Νικόλ που αποφάσισαν να το αξιοποιήσουν στη ΣΕΦΑΑ Τρικάλων.»

Το projectSafe Greece” σχεδιάστηκε από τον Δρ. Αβραμίδη και υλοποιείται από την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation.