ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Safe Greece: O Τσάρλι στο 9ο Δ.Σ. Τρικάλων

 



Safe Greece: O Τσάρλι στο 9ο Δ.Σ. Τρικάλων

 

Τρίκαλα 25.05.2022. Το διεθνές πρόγραμμα ασφάλειας στο νερό «Τσάρλι ο διασώστης» διδάχθηκε με επιτυχία στο 9ο δημοτικό σχολείο Τρικάλων.

 

Η διδασκαλία στα παιδιά ήταν μία πολύ ωραία και ενδιαφέρουσα εμπειρία. Το παραμύθι που κληθήκαμε να παρουσιάσουμε και να διδάξουμε σχετικά με την ασφάλεια στο νερό ήταν ένας ξεχωριστός και δημιουργικός τρόπος διδασκαλίας ιδιαίτερα ευχάριστος, μιας και γινόταν εύκολα κατανοητό το περιεχόμενο. Το περιβάλλον ήταν φιλικό και η συνεργασία με τα παιδια άψογη, καθώς και τα ίδια έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον περί του προγράμματος. Υπήρξε ενεργή η συμμετοχή τους και το ενδιαφέρον για παρακολούθηση ήταν μεγάλο. Κατάλαβαν σε ικανοποιητικό βαθμό την σημασία που έχει η προσωπική μας ασφάλεια στο νερό, όπως αντίστοιχα και το πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζουμε πως θα βοηθήσουμε έναν άνθρωπο που πιθανόν χρειαστεί τη βοήθειά μας στο νερό σε έναν ενδεχόμενο πνιγμό, κ άτι το οποίο αποτελεί δυστυχώς συχνό φαινόμενο στη χώρα μας και όχι μόνο. 


Η διδακτική άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος “ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ” που διδάσκεται απο την κα Αναστασία Μπλαντή στην ΣΕΦΑΑ Τρικάλων. Στην διδασκαλία χρησιμοποιήθηκε το “διεθνές πρόγραμμα ασφάλειας στο νερό Τσάρλι ο διασώστης” που σχεδιάστηκε απο τον κ Στάθη Αβραμίδη, παραχωρήθηκε δωρεάν από την ένωση αθλητικής ναυαγοσωστικής Ελλάδας και υλοποιείται με την υποστήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation στο πλαίσιο του ProSedSafe Greece”.