ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ γιορτάζει την Πανελλήνια Ημέρα Πρόληψης Πνιγμών 11/5

 



Η ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ γιορτάζει την 

Πανελλήνια Ημέρα Πρόληψης Πνιγμών 11/5

 

Δάφνη 06.05.2022. Οι φοιτητές της ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ γιόρτασαν την Πανελλήνια Ημέρα Πρόληψης Πνιγμών 11/5 ασκούμενοι σε τεχνικές ναυαγοσωστικής. Οι εντυπώσεις τους για τις γνώσεις που παίρνουν από το μάθημα είναι πάντα ενθουσιώδεις.

«Το χθεσινό μάθημα που μάθαμε για τα είδη των διασωστών με σωσίβιο, μου φάνηκε πολύ χρήσιμο και πρωτίστως πέρασα ωραία!» (Άννα Μελανουρέα).

«Στο σημερινό μάθημα δοκιμάσαμε και άλλες μορφές διάσωσης. Ήταν αρκετά απαιτητικό αλλά ταυτόχρονα πολύ πολύ χρήσιμο το μάθημα. Ανυπομονώ για το επόμενο και αρχίζω να αγαπώ όλο και περισσότερο την ναυαγοσωστική!!» (Δήμητρα Λυκοπούλου).

 


«Πολύ ωραίο μάθημα με ενδιαφέρουσες νέες διασώσεις. Χρήσιμες πληροφορίες και ανατροφοδότηση από τον καθηγητή μας που μπορούν να αποτελέσουν εξαιρετικά εφόδια για το μέλλον μας.» (Βαγγέλης Πράγιας)

«Στο σημερινό μάθημα, καταφέραμε να κάνουμε αρκετά καλές διασώσεις, καθώς μάθαμε και νέα είδη θυμάτων. Περάσαμε πολύ όμορφα!» (Αναστασία Δοδοντζίδη)

«Ήταν ένα ακόμα μοναδικό και σημαντικό μάθημα στο οποίο διδαχθήκαμε απλά και κατανοητά πολλαπλούς τρόπους διάσωσης θυμάτων αλλά και πολλαπλές διασώσεις με διαφορετικά είδη θυμάτων.» (Παναγιώτα Καραντάσιου)

 


«Καταπληκτική εμπειρία το μάθημα με τον Στάθη Αβραμίδη, επιμορφωτικό και ευχάριστο» (Παναγιώτης Αρμύλαγος).

«Μάθαμε δύο καινούργιες διασώσεις. Αρκετά ενδιαφέρον μάθημα αναμένουμε για το επόμενο μάθημα» (Συμεωνίδης Γιώργος).

«ΧΡΗΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΜΑΘΗΜΑ ΓΕΜΑΤΟ ΓΝΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΥΡΑΣΗ ..... ΤΑ ΕΠΑΙΞΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ.....!!!!!» (Χρήστος Αθανασίου).

 


«Το μάθημα σήμερα ήταν πρόληψη πνιγμού σε περιβάλλον πισίνας, πολύ χρήσιμο καθώς και απαραίτητο σε κάθε αθλοσωστη» (Χάρης Κόγιας)

«Ένα πολύ ενδιαφέρον μάθημα για ακόμα μία φορά. Οι σημερινές διασώσεις ήταν πιο απαιτητικές, χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις λεπτομέρειες γιατί με ένα μας λάθος μπορεί να οδηγηθούμε και εμείς στην θέση του θύματος. Ανυπομονώ για το επόμενο.» (Σολδάτου Έλενα)

«Στο σημερινό μάθημα κάναμε επανάληψη κάποιους από τους τρόπους διάσωσης σε νέρο, αλλά μάθαμε και καινούριους. Εμπλουτίσαμε τις γνώσεις μας και εξελιχθήκαμε περεταίρω με ευχάριστο τρόπο, όπως κάθε Παρασκευή»  (Δημήτρης Γιακουμής)

 


«Το σημερινό μάθημα ήταν πολύ ενδιαφέρον, μάθαμε και άλλες καινούργιες διασώσεις και η ώρα πέρασε πολύ ευχάριστα και δημιουργικά!» (Βαγιανός Αλέξανδρος) 

«Ένα ακόμα φανταστικό μάθημα το οποίο μας γέμισε εμπειρίες και γνώσεις» (Ναταλία Δουβάρα).

«Το μάθημα παραμένει ενδιαφέρον, προσφέροντας ταυτόχρονα καινούργιες γνώσεις ζωτικής σημασίας, χωρίς ποτέ να γίνεται μονότονο η βαρετό» (Γιώργος Δημητρίου)

«Το μάθημα σήμερα θεωρώ ήταν από τα πιο χρήσιμα και ενδιαφέροντα μέχρι στιγμής!» (Δρακουλακη Εμμανουέλα).

   


«Εποικοδομητικό μάθημα με πρακτική σε αληθινή προσομοίωση των θυμάτων πνιγμού» (Ελεύθεριος Ηλιάκης)

«Το σημερινό μάθημα μου άρεσε παρα πολύ! Μαθαίνουμε συνεχώς νέα πράγματα και εξελισσόμαστε, ανυπομονώ για το επόμενο» (Στέλλα Κακαρά).

 


«Δεν περίμενα ότι θα τα καταφέρω στις διασώσεις,όμως εν τέλει  τα πήγα καλύτερα από όσο περίμενα και το διασκέδασα πολύ.» (Ναταλία Παπαδήμα)

«Στο σημερινό μάθημα μπήκαμε πραγματικά ''στα βαθιά'' του τί σημαίνει να προπονείσαι σαν ναυαγοσώστης, καθότι όλες οι βουτιές και οι διασώσεις που φρεσκάραμε, τις δουλέψαμε, τις κατακτήσαμε και προσθέσαμε επιπλέον σημαντικές διασώσεις στο οπλοστάσιό μας. Ένα ακόμα πολύ σημαντικό μάθημα στο οποίο είμαι περήφανος να προσθέσω ότι έμαθα πίνοντας μπόλικο νερό, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι μια ολοκληρωμένη, γεμάτη (νερό) εμπειρία.  Δουλέψαμε πολύ και ποιοτικά.» (Νίκος Φωτιάς).

«Πολύ ενδιαφέρον το σημερινό μάθημα!! Περάσαμε καταπληκτικά και ανυπομονούμε για τις  επόμενες γνώσεις και εμπειρίες!!» (Κυριακή Λαδογιάννη)

 

«Στο σημερινό μάθημα μάθαμε και άλλες μεθόδους διάσωσης θυμάτων με τη βοήθεια του σωσιβίου καινούριες, οι οποίες ήταν πολύ πρακτικές και χρήσιμες! Ανυπομονώ για το επόμενο μάθημα με το Στάθη!!» (Ανδρέας Λάμπρου)

«Ήταν υπέροχο μάθημα. Αξίζει να το κάνει κανείς διότι προσφέρει ασφάλεια και ευχαρίστηση» (Ορέστης Σταυρόπουλος)

Στο μάθημα χρησιμοποιείται εξοπλισμός της Ένωσης Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος στο πλαίσιο του project Safe Greece” που εκπονείται με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation. Εικόνες: ΕΑΝΕ.