ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ: Μαγεύουν οι γνώσεις ναυαγοσωστικής

 



ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ: Μαγεύουν οι γνώσεις ναυαγοσωστικής

 

Δάφνη 13.05.2022. Οι φοιτητές της ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ μαγεύτηκαν από το μάθημα εφαρμοσμένης ναυαγοσωστικής. Οι εντυπώσεις τους για τις γνώσεις που παίρνουν από το μάθημα είναι πάντα ενθουσιώδεις.

 

«Ένα ακόμη υπέροχο μάθημα έλαβε τέλος στο κολυμβητήριο του ΤΕΦΑΑ. Σήμερα επαναλάβαμε πολλές τεχνικές διάσωσης, ώστε να τις εμπεδώσουμε πλήρως, σύμφωνα με το αρχαίο ρητό "Επανάληψις, μήτηρ πάσης μαθήσεως". Ευχαριστούμε τον δάσκαλο μας Στάθη Αβραμίδη για τις γνώσεις που μας μεταλαμπαδεύει.» (Βασίλης Ματσάγγος)

 

«Για άλλη μία φορά μάθαμε να διασώζουμε ζωές με το πιο διασκεδαστικό τροπο ….τις σκυταλοδρομίες! Ευχαριστούμε Στάθη περάσαμε καταπληκτικά!» (Κουτέλα Γλυκερία-Δανάη)

 

«Αρκετά κουραστικό, όμως δε θα το άλλαζα για κανένα άλλο μάθημα της σχολής.» (Ναταλία Παπαδήμα)

 

«Το σημερινό μάθημα ήταν απίστευτο παρά πολλές και διαφορετικές μέθοδοι διάδοσης!!» (Ευχαριστούμε Στάθη).

 

«Ήταν ένα αρκετά ευχάριστο και χαρουμενο μάθημα το σημερινό, αν και ήταν το τελευταίο μάθημα διασώσεων οι οποίες θα μας φανούν και χρήσιμες αλλά και ο τρόπος που τις μαθαίνουμε μας κάνουν να περνάμε καλά.» (Θεοδώρα Ρούσσα) 

 

«Απίστευτη εμπειρία, υπέροχο μάθημα, πολύ σημαντικές οι γνώσεις ναυαγοσωστικής σε πισίνα. Ευχαριστούμε πολύ για την εμπειρία που μας προσφέρεις κάθε φορά Στάθη» (Ευαγγέλου Νικόλαος- Δωρόθεος)


 


«Το σημερινό μάθημα ήταν για ακόμη μία φορά ενδιαφέρον, εμπλουτισμένο με γνώσεις που θα χρειαστούμε στην καθημερινή ζωή, που θα μας καταστήσουν ικανούς να σώσουμε τις ζωές.» (Νάστου Αναστασία)

 

«Οι επαναλήψεις των διασώσεων βοήθησαν πολύ στο να τις μάθουμε καλύτερα και να μπορέσουμε να τις εκτελέσουμε με ακρίβεια» (Σωκράτης Παπαγεωργίου)

 

«Το σημερινό μάθημα ήταν πολύ ενδιαφέρον! Μάθαμε καινούργιες διασώσεις και στο τέλος κάναμε σκυταλοδρομίες. Ανυπομονώ για τα επόμενα!» (Σωτηρία Σκαμαγκά)

«Ένα πολύ ενδιαφέρον μάθημα αναμένουμε μέχρι το επόμενο» (Συμεωνίδης Γιώργος)

«Το μάθημα ήταν εκπληκτικό. Αξίζει για την ασφάλεια της ζωής του ανθρώπου να γίνεται τακτικά» (Ορέστης Σταυρόπουλος)

 


«Τα μαθήματα είναι πολύ ενδιαφέροντα, ωστόσο χρειάζεται αθλητική υπομονή, διότι κάνουμε αρκετή κολύμβηση» (Γιώργος Δημητρίου)

«Διασκέδαση,  άθληση,  διάσωση. Όλα αυτά τα τόσο σημαντικά!» (Σταύρος Μπάζος).

 

«Αλλά ένα μάθημα με τον Στάθη  έφτασε στο τέλος. Περάσαμε πολύ ωραία, διασκεδάσαμε με τους συμφοιτητές μας και μάθαμε αρκετά πράγματα χρήσιμα για το μέλλον. Ανυπομονώ για το επόμενο!!!» (Μαρία Ζαραφωνίτη)

«Στο σημερινό μάθημα ολοκληρώσαμε τις διάφορες μορφές διάσωσης. Στο τέλος για να σπάσουμε τη μονοτονία, παίξαμε σκυταλοδρομίες και περάσαμε υπέροχα για άλλη μια φορά. Ανυπομονώ για το επόμενο που θα διδαχτούμε πρώτη βοήθεια!» (Δήμητρα Λυκοπούλου) 

«Σήμερα το μάθημα ήταν ιδιαίτερα μάχιμο, ήμασταν στο νερό όλη την ώρα και προπονηθήκαμε ασταμάτητα σε γνώριμες διασώσεις. Η εμπειρία ήταν μοναδική για άλλη μια φορά, και για μένα ένα καλό φρεσκάρισμα, ειδικά όταν συνδυάζεται με φυσική κατάσταση. Ανυπομονώ για το επόμενο.»  (Φωτιάς Νικόλαος)

 



«Για άλλη μία φορά διδαχτήκαμε κάποιους τρόπους διάσωσης θύματος με αισθήσεις η χωρίς, όπως πάντα με τον πιο διασκεδαστικό και ευχάριστο τρόπο» (Δημήτρης Γιακουμής).

 


Ο εξοπλισμός του μαθήματος και το εκπαιδευτικό υλικό, προσφέρεται δωρεάν από την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος, στο πλαίσιο του projectSafe Greece” που εκπονείται με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation. Εικόνες: ΕΑΝΕ.