ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τιμήθηκαν οι 6 waterwomen του Camp Optimist

 



Τιμήθηκαν οι 6 waterwomen του Camp Optimist

 

Πειραιάς 19.06.2022. Οι 6 αθλήτριες που ολοκλήρωσαν το “Cap Optimist: MonacoAthens” τιμήθηκαν στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος. Σημαντικές προσωπικότητες παραβρέθηκαν στην δεξίωση για να τιμήσουν εκείνες και τον ιερό σκοπό τους.

 


Οι αθλήτριες Marie Goyeneche, Emmanuelle Bescheron, Alexandra Lux, Margot Calvet, Itziar Abascal, Stephanie Barneix (αρχηγός), ήρθαν από το Μονακό στην Αθήνα κωπηλατώντας σε σανίδες. Μίλησαν για τις δυσκολίες του εγχειρήματος και τον σκοπό τους να μαζέψουν χρήματα για να στηρίξουν την προσπάθεια των ιδρυμάτων Ελπίδα και Princess Charlene of Monaco Foundation (PCMF) για την καταπολέμηση του παιδικού καρκίνου και πνιγμού αντιστοίχως.

 


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν σημαίνουσες προσωπικότητες από διάφορους κλάδους. Ορισμένοι από αυτούς είναι οι Pascal Granero (PCMF General Manager), Δρ. Στάθης Αβραμίδης (Πρόεδρος ΕΑΝΕ), Ελευθερία Αβραμίδου (Αντιπρόεδρος ΕΑΝΕ), Γιάννης Μώραλης (Δήμαρχος Πειραιά), Παναγιώτης Φασούλας (FIBA Hall of Fame), Μελίνα Δασκαλάκη (Μέλος Δ.Σ. Ιδρύματος Ελπίδα), Κωνσταντίνος και Σοφία Τζουβελεκάκη (επιχειρηματίας), Παύλος Ευθυμίου (Executive Director, Hellenic Entrepreneurs Association), Ιωάννης Πλακιωτάκης (Υπουργός Ναυτιλίας), Στέφανος Αυγουλέας (Γ. Γραμματέας Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος), Δόμνα Μιχαηλίδου (Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων), Γιώργος Προκοπίου (εφοπλιστής).

 


Όλοι συνεχάρησαν τις 6 άξιες αθλήτριες που μετάδωσαν ένα σημαντικό μήνυμα ζωής και ελπίδας με το τολμηρό επιτυχημένο τους εγχείρημα.



Η Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος, είναι ο οργανισμός που υλοποιεί δράσεις πρόληψης παιδικών πνιγμών με την στήριξη του PCMF στην Ελλάδα (video). Η Στο περιθώριο της εκδήλωσης, η ηγεσία της ΕΑΝΕ είχε την ευκαιρία να συζητήσει για διάφορα επίκαιρα και συναφή θέματα με σημαντικές προσωπικότητες. Οι Δρ. Στάθης Αβραμίδης και Παναγιώτης Φασούλας αντάλλαξαν απόψεις και μοιράστηκαν εμπειρίες για τον αντίκτυπο του έργου τους στην Ελληνική κοινωνία συνεχάρησαν ο ένας τον άλλον για τις βραβεύσεις τους στο Hall of Fame ναυαγοσωστικής και μπάσκετ αντίστοιχα. 



Τα αδέλφια Αβραμίδη είχαν γόνιμες ανταλλαγές απόψεων με την Υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου και τον Διευθυντή της Λιμενικής Αστυνομίας Χαράλαμπο Μαρουλάκη για θέματα ασφάλειας στο νερό και παιδικών πνιγμών. Εικόνες: ΕΑΝΕ.