ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Safe Greece: Αθλητική ναυαγοσωστική και «Τσάρλι» συγκίνησαν στο Camp του ΟΦΝΙ

 



Safe Greece: Αθλητική ναυαγοσωστική

και «Τσάρλι» συγκίνησαν στο Camp του ΟΦΝΙ

 

Μαρούσι 23.06.2022. Το projectSafe Greece” που εκπονεί η Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΑΝΕ) με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation (PCMF) φιλοξενήθηκε στο Camp του Ομίλου Φιλάθλων Νέας Ιωνίας (ΟΦΝΙ) και σκόρπισε χαμόγελα, συγκίνηση και εμπειρίες στους νεαρούς κολυμβητές μέσα από τη γνωριμία τους με τον «Τσάρλι τον διασώστη» και την αθλητική ναυαγοσωστική.

 


Ο Διονύσης Σαβόπουλος, λέει: «Πως θα κρυφτείς απ’ τα παιδιά; Έτσι και αλλιώς τα ξέρουν όλα!» Πράγματι, το Camp του ΟΦΝΙ, τον επιβεβαίωσε. Τα παιδιά παρακολούθησαν το παραμύθι και τα παιδαγωγικά παιγνίδια του Διεθνούς Προγράμματος Ασφάλειας στο Νερό «Τσάρλι ο διασώστης». Κατά την αφήγηση του παραμυθιού, ορισμένα παιδιά είπαν «κύριε ο Τσάρλι πέθανε;», «τι θα σημαίνει ότι ο Τσάρλι πήγε να μείνει στον ουρανό;» «μας άρεσε το παραμύθι και χαιρόμαστε με το βραβείο που πήραμε», «όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω αθλοσώστης», είπαν ορισμένα παιδιά. Συμμετείχαν σε παιχνίδια ερωτήσεων με ενθουσιασμό και ασκήθηκαν στο αγώνισμα «Μικτή Σκυταλοδρομία».



Ο πρόεδρος της ΕΑΝΕ, Δρ. Στάθης Αβραμίδης είπε: «Η φιλόξενη αγκαλιά του ΟΦΝΙ άνοιξε και πάλι για την ΕΑΝΕ. Είμαστε χαρούμενοι που η παρέα μεγαλώνει. Η ΕΑΝΕ είναι το σπίτι του αθλήματος που σώζει ζωές στην Ελλάδα. Όταν έφερα την αθλητική ναυαγοσωστική στην Ελλάδα πριν 10 χρόνια, φανταζόμουν ότι μια μέρα ο κόσμος θα την αγαπούσε. Τώρα το βλέπω με τα μάτια μου!»

 

Οι 148 κολυμβητές 4-9 ετών και οι προπονητές τους που συμμετείχαν στο project Safe Greece, ζήτησαν περισσότερες προπονήσεις.

 


Ο ΟΦΝΙ βλέποντας την απήχηση και τις προοπτικές του αθλήματος, θα συνεχίσει να αναπτύσσει το άθλημα και θα συμμετάσχει στο Κύπελλο Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος, δηλαδή στην αυθεντική εθνική διοργάνωση της χρονιάς (κολυμβητήριο ΑΝΟΓ, 9/10/2022)Ο αγώνας διοργανώνεται από αυτούς που "γέννησαν" την αθλητική ναυαγοσωστική στην Ελλάδα. Εικόνες: ΕΑΝΕ.