ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

To Safe Greece στο Ξένοιαστο Μελίσσι

 




To Safe Greece στο Ξένοιαστο Μελίσσι

 

Σούνιο 18.06.2022. Η παιδική κατασκήνωση «Ξένοιαστο Μελίσσι» φιλοξένησε το projectSafe Greece” που εκπονεί η Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΑΝΕ) με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation (PCMF). Οι κατασκηνωτές είχαν μια ζωηρή και ευχάριστη εμπειρία μαθαίνοντας τεχνικές διάσωσης και αθλητικής ναυαγοσωστικής.

 

Ο Δρ. Στάθης Αβραμίδης (Πρόεδρος) δίδαξε στους κατασκηνωτές το ευ αγωνίζεσθαι στην αθλητική ναυαγοσωστική. Οι 800 κατασκηνωτές και οι ομαδάρχες τους συμμετείχαν με κέφι και χαμόγελα στην παρουσίαση. Διδάχθηκαν τους χρυσούς κανόνες ευ αγωνίζεσθαι, μέτρα ασφαλείας γύρω από το νερό και γνωρίστηκαν με τα αγωνίσματα αθλητικής ναυαγοσωστικής που διεξάγονται στους εθνικούς αγώνες της ΕΑΝΕ και διεθνείς διοργανώσεις. Πολλοί κατασκηνωτές και στελέχη εξέφρασαν την επιθυμία να συμμετάσχουν αγωνιστικά σε μια τέτοια διοργάνωση, γεγονός που καταδεικνύει το πόσο ελκυστικό είναι το άθλημα.



Η κατασκήνωση φιλοξενεί επί σειρά ετών τις δράσεις τις ΕΑΝΕ που εκπονούνται στην Ελλάδα με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation με σκοπό την μείωση παιδικών πνιγμών στην Ελλάδα. Εικόνες: ΕΑΝΕ.