ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρωτέας Καλύμνου: Επίδειξη Αθλητικής Ναυαγοσωστικής σε Κολυμβητικούς Αγώνες

 


Πρωτέας Καλύμνου: Επίδειξη Αθλητικής 

Ναυαγοσωστικής σε Κολυμβητικούς Αγώνες


Κάλυμνος 28/08/2022. Κατά την διάρκεια των Κολυμβητικών Αγώνων που διοργάνωσε ο ΠΡΩΤΕΑΣ Καλύμνου, ο προπονητής Μιχάλης Γλυνάτσης και οι αθλοσώστες του έκαναν επίδειξη εντυπωσιάζοντας το κοινό.


Η Αθλητική Ναυαγοσωστική που ήρθε στην Ελλάδα σχετικά πρόσφατα, από τους ιδρυτές της Ενωσης Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΑΝΕ), φιλοξενείται σε Πανελλήνιο, Πανευρωπαϊκό, Κοινοπολιτειακό και Παγκόσμιο επίπεδο.



Η ομάδα του Ναυταθλητικού Ομίλου Καλύμνου «Πρωτέας», έχει συμμετάσχει με επιτυχία στα Κύπελλα Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος της ΕΑΝΕ το 2020 και το 2021. Το 2020 ο Πρωτέας με 8 αθλητές θριάμβευσε στο Κύπελλο Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος της ΕΑΝΕ (9 χρυσά, 8 ασημένια, 3 χάλκινα, 3 πανελλήνια ρεκόρ, «Κύπελλο Δημήτρης Χατζηχαριστός» πολυπληθέστερης ομάδας ανήλικων αθλοσωστών). Το 2021 ο Πρωτέας με 8 αθλητές εντυπωσίασε ξανά με τις επιδόσεις του στην ίδια διοργάνωση (13 χρυσά, 14 ασημένια, 1 χάλκινο,6 πανελλήνια ρεκόρ).

Ο Πρωτέας είναι το μοναδικό σωματείο που θα εκπροσωπήσει σε διασυλλογικούς αγώνες την Κάλυμνο και την Ελλάδα, στο Παγκόσμιο Κύπελλο Διάσωσης στο Riccione της Ιταλίας 20-25/09/2022.


Η ΕΑΝΕ εκφράζει τα βαθύτατα συγχαρητήρια της στην οικογένεια Γλυνάτση που είναι η "καρδιά" και ο "αιμοδότης" αυτής της τεράστιας προσπάθειας. Χάρη σε αυτούς, η αθλητική ναυαγοσωστική είναι ζωντανή, εξελίσσεται και διαπρέπει στα Δωδεκάνησα. Ελπίζουμε να βρουν μιμητές! 


Τα επόμενα ραντεβού του Πρωτέα με την Ιστορία, είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο Διάσωσης και το Κύπελλο Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος. Θα είναι συνεπής και στην ώρα του όπως πάντα!