ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Safe Greece στον 23ο Διάπλου Λίμνης Πλαστήρα

 

 


Το Safe Greece στον 23ο Διάπλου Λίμνης Πλαστήρα

Λίμνη Πλαστήρα 30.07.2022. Για 23η χρονιά ο Ναυταθλητικός Σύλλογος Λαμπερού Λίμνης Πλαστήρα (ΝΣΛΛΠ) διοργάνωσε τον Κολυμβητικό Διάπλου Λίμνης Πλαστήρα υπό την αιγίδα του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα φιλοξενώντας δράσεις ασφάλειας στο νερό και αθλητικής ναυαγοσωστικής της Ένωσης Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος.




Και στην φετινή διοργάνωση η Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος, εκπροσωπήθηκε από τον Τμηματάρχη Εκπαίδευσης Ιωάννη Δημακόπουλο. Στην τελετή έναρξης, στο γεμάτο κόσμο ανοιχτό αμφιθέατρο της Πλαζ Λαμπερού, επισήμανε την σημασία της ναυαγοσωστικής παιδείας, το όραμα και τους στόχους της ΕΑΝΕ και προσκάλεσε τους παριστάμενους να βρεθούν στο 3ο Κύπελο Αθλητικής Ναυαγοσωστικής 2022. Τόνισε τα οφέλη του projectSafe Greece”, για μικρούς και μεγάλους στον 23ο Κολυμβητικό Διάπλου Λίμνης Πλαστήρα.


Οι άριστες καιρικές συνθήκες της επόμενης ημέρας ευνόησαν την παρουσίαση του έργου της ΕΑΝΕ από τον Δημακόπουλο συνεπικουρούμενο από τον γιο του και μέλος της ΕΑΝΕ, Γεώργιο-Ραφαήλ. Φέτος το ακροατήριο ήταν μέλη του σωματείου Ultra-Trail Run Agrafa, αθλητές που θα αγωνίζονταν στα 10km, ο επικεφαλής Πρόεδρος Ευάγγελος Σακελλαρίου και ο Υπεύθυνος Φυσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας  Όμηρος Βλάχος.


Τον αγώνα συνδιοργάνωσαν ο Ναυταθλητικός Σύλλογος Λαμπερού και το Ultra-Trail Run Agrafa τήρα. Οι συμμετέχοντες έλαβαν βεβαιώσεις παρακολούθησης. Ο σκοπός ήταν να αποκομίσουν γνώσεις ασφάλειας στο νερό και αθλητικής ναυαγοσωστικής με ψυχαγωγικό τρόπο.

Η ΕΑΝΕ απέσπασε θαυμασμό και συγχαρητήρια. Ευχαρίστησε τον υπεύθυνο και πρόεδρο Απόστολο Ζέρβα, και υποσχέθηκε να συμμετέχει και του χρόνου. Ο κ. Ζέρβας ευχαρίστησε, ενθουσιάστηκε και δήλωσε ότι η επόμενη κίνηση θα είναι να γίνει εντάξει τον ΝΣΛΛΠ στην ΕΑΝΕ. Το Ultra-Trail Run Agrafa, δήλωσε τιμή που παρευρέθηκε και υποσχέθηκε να γίνει μέλος της ΕΑΝΕ για να ωφελήσει τα μέλη του. Η ΕΑΝΕ λαμβάνοντας υπόψη τις θετικές κριτικές, ετοιμάζει νέα παιδαγωγικά εργαλεία ασφάλειας στο νερό. 



Η διδασκαλία πραγματοποιήθηκε από την ΕΑΝΕ στο πλαίσιο του project “Safe Greece” με την υποστήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation. Εικόνες: ΕΑΝΕ.