ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Safe Greece: Μια ευκαιρία στα παιδιά του Camp ΑΝΟΓ

 



Safe Greece: Μια ευκαιρία στα παιδιά του Camp ΑΝΟΓ

 

Γλυφάδα 25.08.2022. Πενήντα νεαροί αθλητές του camp ΑΝΟΓ διδάχθηκαν το πρόγραμμα «Μια ευκαιρία στα παιδιά» με μεγάλο ενθουσιασμό.

Πέρα από την πρακτική εφαρμοσμένης ναυαγοσωστικής διδάξαμε στα παιδιά και θεωρία ναυαγοσωστικής με εξίσου μεγάλη επιτυχία. Τα παιδιά του camp ΑΝΟΓ και οι ομαδάρχες των παιδιών μας βοήθησαν να ολοκληρώσουμε την εργασία μας διδάσκοντας τους θεωρία εφαρμοσμένης ναυαγοσωστικής. Ακολούθησε το πρόγραμμα «Μια ευκαιρία στα παιδιά» και παιχνίδια, όπως κρυπτόλεξα, ερωτοαπαντήσεις, επιτραπέζια κ.ά.

Οι μικροί μας φίλοι του camp ΑΝΟΓ διδάχθηκαν το πρόγραμμα «Μια ευκαιρία στα παιδιά», το παραμύθι που έχει γράψει ο πολυαγαπημένος μας καθηγητής Στάθης Αβραμίδης. Το παραμύθι διδάσκει διάφορα μηνύματα ενσαρκωμένα από χαρακτήρες, με πρωταγωνιστές τον Αγαπητό, ο οποίος απεικονίζει την αναζήτηση του εαυτού μας και του βαθύτερου προορισμού μας στη ζωή, ο Φοβέρας, ο οποίος βοηθάει να συνειδητοποιήσουμε πως οι εκφοβισμοί, η κακοποίηση και η ανηθικότητα μπορούν να σταθούν εμπόδιο στη δημιουργία μιας σωστής ομάδας, η Ακριβή που προσωποποιεί τον εγωκεντρικό άνθρωπο που σκέφτεται μονάχα τον εαυτό του, ο Σεβαστός, ο οποίος είναι η φιγούρα που συμβολίζει την οικογένεια και την αγάπη, η Φιλιώ, η οποία φανερώνει ότι η σεμνότητα, η συμπόνια και η εμπιστοσύνη είναι απαραίτητες σε μια φιλία, ο Ζήλιας που δείχνει πόσο βλαπτικό είναι για τις σχέσεις όταν κάποιος δεν αποδέχεται την αξία των άλλων και το ευ αγωνίζεσθαι, ο Διαλεχτός, ο οποίος φέρνει το παράδειγμα της ομαδικής εργασίας, ο Σώστης που σώζει ένα παιδί από πνιγμό φανερώνοντας την αξία της κολύμβησης και της πρόληψης ατυχημάτων και, τέλος, η Γελαστή, η οποία προσφέρει αγάπη και μάθηση.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της διδασκαλίας οι μαθητές μας έδειξαν ενδιαφέρον και όρεξη να ακούσουν αυτό το παραμύθι που τους δίδαξε γνώσεις ναυαγοσωστικής και μαθήματα ζωής. Στη συνέχεια ακολούθησαν σχετικά παιχνίδια, όπως κρυπτόλεξα, ερωτήσεις, ζωγραφική, φιδάκι, σκετσάκια όπου μιμούνταν χαρακτήρες του παραμυθιού και άλλα. Εννοείται, ότι ακολούθησαν ομαδικές φωτογραφίες.

Ήταν άλλη μια εμπειρία που θα μου μείνει αξέχαστη. Η συνεργασία μου με την συνάδελφο - συμφοιτήτρια - φίλη ήταν άψογη, καθώς είχαμε πολύ καλή επικοινωνία και καταφέραμε να βγάλουμε εις πέρας τη δουλειά που μας ανέθεσαν. Είναι όμορφο να συνεργάζεσαι με παιδιά και να λαμβάνεις την αγάπη και τον ενθουσιασμό τους. Ελπίζω να μου δοθεί ξανά τέτοια ευκαιρία. Ευχαριστούμε για όλα!


Η διδασκαλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του project "Safe Greece" που εκπονείται από την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΑΝΕ) με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation. Η ΕΑΝΕ είναι μέλος των οργανισμών International Life Saving Federation, International Life Saving Federation of Europe και International Federation of Swimming Teachers’ Association. Εικόνες: Δήμητρα Λυκοπούλου.