ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην Βούλα Πατουλίδου το Βραβείο Έργου Ζωής της Ένωσης Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος

H Βούλα Πατουλίδου παραλαμβάνει το GLSA Lifetime Achievements Award 2022

 

Στην Βούλα Πατουλίδου το Βραβείο Έργου Ζωής

της Ένωσης Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος

 

Γλυφάδα 09.10.2022. Η Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΑΝΕ) τίμησε την θρυλική Ολυμπιονίκη Βούλα Πατουλίδου με την ανώτατη διάκριση «GLSA Lifetime Achievements Award» στο οκταεθνές Κύπελλο Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος, κατά την 30η επέτειο του θριάμβου της για την αθέατη συνεισφορά της στην εξέλιξη της αθλητικής ναυαγοσωστικής.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κολυμβητήριο του ΑΝΟΓ. Περιλάμβανε χαιρετισμούς, παρέλαση, όρκο αθλητών, ατομικά και ομαδικά αγωνίσματα κολύμβησης, διάσωσης και πρώτης βοήθειας για άτομα όλων των ηλικιών.


Με υπόκρουση το ηχητικό απόσπασμα της θρυλική κούρσας της, η χρυσή κυρία του Ελληνικού αθλητισμού προσήλθε στον χώρο των απονομών και σε ακροατήριο 250 θεατών και αθλητών 8 χωρών (Ελλάδα, Κύπρος, Αγγλία, Ισπανία, Σομαλία, Αυστραλία, Ιταλία, Ρουμανία), δήλωσε: «Αισθάνομαι πολύ καλά γιατί ο άνθρωπος που με ξεσήκωσε, ο Στάθης Αβραμίδης είναι ένα λουλούδι που άνθισε. Πριν από πάρα πολλά χρόνια, όταν ήταν παιδάκι, η μητέρα του μου ζήτησε βοήθεια επειδή είχε αδικηθεί. Δεν κλείνει ούτε η πόρτα της καρδιάς ούτε η πόρτα του γραφείου. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι αυτό το παιδάκι θα δημιουργήσει όλο αυτό το χαμό για το καλύτερο για να σώζονται ζωές από πνιγμό». Τα λόγια και η βράβευσή της προκάλεσαν δάκρυα χαράς και χαμόγελα εθνικής υπερηφάνειας φωτίζοντας τα πρόσωπα και θερμαίνοντας τις καρδιές όλων.




Ο Πρόεδρος της ΕΑΝΕ, Δρ. Στάθης Αβραμίδης, πρόσθεσε: «Χωρίς την βοήθεια της Βούλας δεν θα είχα σπουδάσει. Χωρίς σπουδές δεν θα είχα γνωρίσει την αθλητική ναυαγοσωστική και δεν θα υπήρχε το άθλημα στην Ελλάδα για να αγωνιστούμε σήμερα. Το μήνυμά της Βούλας είναι και δικό μου. Είμαστε η επιβεβαίωση ότι δεν παραιτούμαστε από τα όνειρά μας. Ευγνωμονούμε την Ελληνίδα για την οποία γκρεμίστηκαν τα τείχη, την αθλήτρια και φίλη για όσα έχει κάνει για την Ελλάδα και την αθλητική ναυαγοσωστική».

Ο Στάθης Αβραμίδης συναντά την θρυλική Βούλα Πατουλίδου για 2η φορά 
για να της απονείμει το GLSA Lifetime Achievements Award 2022.

Το πρώτο δημόσιο "ευχαριστώ" του Στάθη Αβραμίδη προς την Βούλα Πατουλίδου δόθηκε όταν συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην εκπομπή "Πάμε Πακέτο" (βίντεο).


Τιμηθέντες της Ένωσης Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος. Α-Δ: Prof. Arturo Abraldes (Spain), Asha Omar Geesdiir (Somalia), Βούλα Πατουλίδου (Ελλάδα), Julie-ann James (Australia), Ben Barker (UK), Σπύρος Σαλαμαστράκης (Ελλάδα).


Η ΕΑΝΕ είναι πιστοποιημένος φορέας αθλητικής αναψυχής και αθλητικού τουρισμού της Γενικής Γραμματέας Αθλητισμού και ο μοναδικός Ελληνικός οργανισμός μέλος ή σύμμαχος όλων των διεθνών οργανισμών διάσωσης και κολύμβησης στον κόσμο (International Life Saving Federation, International Life Saving Federation of Europe, Mediterranean Lifesaving Confederation, International Federation of Swimming TeachersAssociation, Princess Charlene of Monaco Foundation). Ιδρύθηκε στην μνήμη 3 συγγενών που έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα για να προστατέψει τη δημόσια υγεία από τραυματισμούς στο νερό. Διαθέτει μέλη σε 32 χώρες και αποτελεί το «σπίτι» του αθλήματος που σώζει ζωές.

Οι σύμμαχοι της ΕΑΝΕ που στηρίζουν την διοργάνωση είναι: Princess Charlene of Monaco Foundation, International Swimming Hall of Fame, International Federation of Swimming TeachersAssociation, International Life Saving Federation, International Life Saving Federation of Europe, Mediterranean Lifesaving Confederation, Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων, British Universities' Lifesaving Club Association, Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Υδατοσφαίρισης, Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος. 





Διαβάστε για το Κύπελλο Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος 2022 εδώ.