ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΕΦΑΑ – ΕΚΠΑ: Ο ενθουσιασμός νίκησε το κρύο στην αθλητική ναυαγοσωστική

 



ΣΕΦΑΑ – ΕΚΠΑ: Ο ενθουσιασμός νίκησε

το κρύο στην αθλητική ναυαγοσωστική

 

Βάρκιζα 17.10.2022. Η «Αθλητική Ναυαγοσωστική» στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών ξεκίνησε με τον γνωστό τεράστιο ενθουσιασμό. Το μάθημα που έχει κερδίσει τις καρδιές των φοιτητών, διεξήχθη με χαμόγελα και πλούσιες εμπειρίες στις εγκαταστάσεις του ΝΑΟΒΒ. Να ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις των φοιτητών:

 

«Το σημερινό μάθημα μια φανταστική εμπειρία και αισθάνομαι τυχερός που έχω την ευκαιρία να διδασκομαι τις αρχές και ό,τι πρεσβεύει η αθλητική ναυαγοσωστική» (Τάσος Βερβερης)

 

«Το μάθημα σήμερα ήταν στο αγαπημένο μου μέρος τη θάλασσα και αν και είχε κρύο έξω με γέμισε ενέργεια.» (Πελαγία Χριστοφορίδου) 

 


«Απίστευτη εμπειρία, πρώτη φορά δοκίμασα άθλημα στο νερό, διασκεδαστικό ξεφεύγεις από την καθημερινότητα» (Αφεντουλης Νικόλαος) 

 

«Η σημερινή εμπειρία ήταν πρωτόγνωρη .... εξαρχής φάνηκε δύσκολη και αποθαρρυντική αλλά εν τέλει ήταν καταπληκτική και μου άρεσε που τα κατάφερα ....θέλω να το ξανακάνω..!» (Θανάσης Παναγόπουλος)

 

«Περάσαμε πολύ ωραία αν και φάγαμε πολύ κρύο.» (Σταύρος Μάριος Δουλκαρης).

 

«Στάθη ήταν φανταστικά περιμένουμε το επόμενο.» (Αντωνόπουλος Γιώργος).

 

«Εξαιρετική εμπειρία. Όσο και αν κρυώναμε, το απολαύσαμε στο έπακρο» (Ευτυχία Δούνα). 

 

«Να έχει ψιλόβροχο με 10 βαθμούς Κελσίου και νιώθεις πιο καυτός κ από δρόμο στην Αθήνα δεκαπενταύγουστο. Σπουδαίο μάθημα, σπουδαιότερος ο σκοπός.» (Τάσος Κορκός)

 

«Όμορφη και πρωτόγνωρη εμπειρία, διασκεδαστική με πολλά ενδιαφέροντα πράγματα.» (Πηλιχός Αθανάσιος)

«Νιώσαμε στρατιώτες πολέμου» (Γεώργιος Παπαδόπουλος) 

«Για άλλη μία φορά επέλεξα το μάθημα του καθηγητή μας Στάθη Αβραμίδη γιατί πέρα από τις γνώσεις που παίρνουμε από τα μαθήματα του έχουμε αξέχαστες εμπειρίες» (Σολδάτου Έλενα).

«Το μάθημα ήταν πολύ ωραίο, κάναμε πολύ ωραία πράγματα» (Στυλιανη Καλτσογιάννη).

«Εξαιρετικό μάθημα, μας έφτασε στο όρια μας και κάποιοι τα ξεπεράσαμε» (Νίκος Λυμπεραιος)

 

«Φοβερη εμπειρια, δεν θα ειχα την δυνατοτητα να το ξαναζησω σε αυτην την ηλικια αλλού» ( Γεωργια Δεσπολλαρη)

 

«Παρά το κρύο και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες το διασκεδάσαμε, γελάσαμε, αγωνιστήκαμε με την ψυχή μας» (Αριστοτελης Σκουρας)

 

«Καταπληκτική εμπειρία, θα ήθελα να το ξανακάνουμε» (ΝΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ).

 

«Τρομερή εμπειρία σε ένα καταπληκτικό μέρος, κάτι που θα μείνει αξέχαστο!! Ευχαριστούμε.» (Ευγενία Δαφνή).

 

«Το μάθημα ήταν καταπληκτικό, και είχε ρεαλιστικές συνθήκες. Ανυπομονώ για το επόμενο!!!» (Αποστολόπουλος Άγγελος)

 



«Ήταν διασκεδαστική εμπειρία, ήρθαμε όλοι κοντά και έμαθα να προσαρμόζομαι σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες» (Βαρβάρα Κουτουζή).

 

«Η εμπειρία που ζήσαμε ήταν πρωτόγνωρη και απολαυστική με όλη την σημασία της λέξης. Άμα δεν το ζήσεις δεν μπορείς να καταλάβεις. Σε ευχαριστούμε Στάθη  για την μοναδική ευκαιρία που μας έδωσες.» (Γεώργιος Αποστολίδης)

 



«Τρομερή εμπειρία, έκανα γνωριμίες, τα αγωνίσματα με εντυπωσίασαν. Παπαδόπουλος, Παναγόπουλος, Σκούρας σκυλιά του πολέμου.» (Γεώργιος Παναγόπουλος).

 

«Μοναδική και πρωτόγνωρη εμπειρία, το μάθημα ήταν διασκεδαστικό και περάσαμε καταπληκτικά.» (Καλογεράκης Γιώργος).

 

«Πολύ ωραία εμπειρία, θα ήθελα να το ξανά κάνω.» ( Μαυρομάτης Δημήτρης)

 

"Πέρασα πολύ ωραία!" (Αλέξανδρος Καρούσος).

 

«Η εμπειρία μοναδική και δεν περίμενα να διασκεδάσουμε τόσο και με τέτοιες καιρικές συνθήκες» (Ιωάννης Αδάμ Παπαγεωργίου).  

 


«Ήταν εξαιρετικά, δεθήκαμε ως τμήμα και φτιάξαμε επιδερμίδα." (Κατερίνα Τσιρτσίκου).

 

Στη διδασκαλία χρησιμοποιήθηκε εξοπλισμός που διατίθεται δωρεάν από την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΑΝΕ) στη ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ στο πλαίσιο του project "Safe Greece" που εκπονείται με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation. Η ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ είναι η μοναδική σχολή στην Ελλάδα που προσφέρει το μάθημα «Αθλητική Ναυαγοσωστική» σε προπτυχιακό επίπεδο και ένα από ελάχιστα πανεπιστήμια στον κόσμο. Η ΕΑΝΕ είναι μέλος των οργανισμών International Life Saving Federation, International Life Saving Federation of Europe και International Federation of Swimming TeachersAssociation. Εικόνες: ΕΑΝΕ.