ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η αθλητική ναυαγοσωστική «κλέβει» τις καρδιές των φοιτητών ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ

 



Η αθλητική ναυαγοσωστική «κλέβει» τις

καρδιές των φοιτητών ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ

 

Βάρκιζα 21.10.2022. Η «Αθλητική Ναυαγοσωστική» στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών συνεχίζεται με αμείωτο ενθουσιασμό. Το μάθημα που έχει κερδίσει τις καρδιές των φοιτητών, διεξήχθη με χαμόγελα και πλούσιες εμπειρίες στις εγκαταστάσεις του ΝΑΟΒΒ. Να ποιες είναι οι εντυπώσεις των φοιτητών για τα αγωνίσματα θαλάσσης στα οποία προπονήθηκαν:

 

 


«Μου άρεσε πολύ το τελευταίο αγώνισμα που κάναμε. Όπου ο πρώτος έκανε καγιάκ, ο δεύτερος σανίδα, ο τρίτος κολύμπι και ο τελευταίος τρέξιμο. Επίσης, θα μου μείνει γενικότερα αξέχαστη η εμπειρία με το καγιάκ καθώς πέρα από ότι ήταν διασκεδαστικό μάθαμε και πολλά πράγματα. Και να ευχαριστήσουμε θερμά τον πρωταθλητή Ελλάδος καγιάκ και τον προπονητή του Βαγγέλη Παπανικολάτο που μας έκανε την τιμή και μας έδειξε πως γίνεται. Εύχομαι να είναι όλα μας τα μαθήματα τόσο συναρπαστικά!» (Ελένη Παναγιωτοπούλου). 

«Πολυ ωραία αλλά και κουραστικό μάθημα, κυρίως το καγιάκ χωρίς ζέσταμα» (Ραφαήλ Ορφανόπουλος).



«Υπέροχη  εμπειρία, θα ήθελα να το ξανακάνουμε» (ΝΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ)

«ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ.ΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΘΑΜΕ ΕΙΧΑΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ(ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΑΤΣΗ)

Ήταν και πάλι ένα απαιτητικό και εξίσου δύσκολο μάθημα, ωστόσο ήταν μια μοναδικη και αξέχαστη εμπειρία τα καγιάκ και η σανίδα διάσωσης .. απλά τελειοο.! (Θανάσης Παναγόπουλος)

«Το μάθημα ήταν πολύ ενδιαφέρον. Ανυπομονούμε να δούμε τι μας επιφυλάσσει η συνέχεια στη πισίνα!» (Ευτυχία Δούνα).

«Το μάθημα ήταν καταπληκτικό και μάθαμε πράγματα που δεν ξέραμε» (ΜΑΡΙΆΝΝΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΊΔΗ).

 


«Σήμερα για άλλη μια φορά το μάθημα ήταν πολύ διασκεδαστικό και ανυπομονεις για την επόμενη φορά.» (Τάσος Βερβερης)

«Τα μηνίγγια κοντεύουν να σπάσουν, αλάτι κ άμμος σαν μωσαϊκό στο σώμα, ίσες ποσότητες αίματος κ γαλακτικού σε όλους τους μύες.. Ευτυχία..» (Τάσος Κορκός)

«Στάθη ήταν φανταστικά περιμένουμε το επόμενο μάθημα» (Αντωνόπουλος Γιώργος)

 


«Το σημερινό μάθημα ήταν ακόμα πιο ωραίο από το προηγούμενο, ο καιρός ήταν ιδανικός και όλοι μαζί κάναμε την ατμόσφαιρα πολύ ευχάριστη στην σημερινή προπόνηση».  (Βαρβάρα Κουτουζή). 

«Περάσαμε τέλεια η σκυταλοδρομία ήταν κάτι πολύ ωραίο και ανταγωνιστικό άθλημα» (Αφεντούλης Νίκος) 

«Πολύ ωραιο μάθημα με πολύ δράση και γεμάτα ένταση, ανταγωνισμό και διασκέδαση αθλήματα» (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΚΟΥΡΑΣ)



«Παρεαρα έχουμε φτιάξει... ευχαριστώ πολύ τον Στάθη για την ευκαιρία... ΞΑΝΆ ΒΆΡΚΙΖΑ»  (ΓΕΏΡΓΙΟΣ ΠΑΝΑΓΌΠΟΥΛΟΣ)

«Φανταστικη εμπειρια και αρκετο κρυο» (Γεωργια Δεσπολλαρη).

 


«Με τον ήλιο σύμμαχο κάναμε ένα εξαιρετικό μάθημα. Κάθε διάλεξη είναι και πιο ωραία. Πώς το καταφέρνεις αυτό Στάθη;» (ΝΊΚΟΣ ΛΥΜΠΕΡΑΙΟΣ)

«Το μάθημα ήταν φανταστικό, κάθε φορά μαθαίνουμε καινούργια πράγματα!!! Ανυπομονώ για το επόμενο μάθημα!!!» (Αποστολόπουλος Άγγελος)

 


«Σήμερα η εμπειρία που ζήσαμε ήταν ιδιαίτερη. Κάναμε καγιάκ στην θάλασσα ανά ζευγάρια ήταν πολύ διασκεδαστικό και απολαυστικό. Ευχαριστούμε πολύ Στάθη.» ( Γεώργιος Αποστολίδης)

«Ήταν φοβερά, με πολύ γέλιο και ανυπομονώ για το τι μας επιφυλάσσει η συνέχεια!» (Κατερίνα Τσιρτσίκου).



Στη διδασκαλία χρησιμοποιήθηκε εξοπλισμός που διατίθεται δωρεάν από την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΑΝΕ) στη ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ στο πλαίσιο του project "Safe Greece" που εκπονείται με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation. Η ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ είναι η μοναδική σχολή στην Ελλάδα που προσφέρει το μάθημα «Αθλητική Ναυαγοσωστική» σε προπτυχιακό επίπεδο και ένα από ελάχιστα πανεπιστήμια στον κόσμο. Η ΕΑΝΕ είναι μέλος των οργανισμών International Life Saving Federation, International Life Saving Federation of Europe και International Federation of Swimming Teachers’ Association. Εικόνες: ΕΑΝΕ.