ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Safe Greece: Απολαυστικός Τσάρλι στο Ευ Ζην

 


Safe Greece: Απολαυστικός Τσάρλι στο Ευ Ζην

 

Δάφνη 26-1-2022. Οκτώ νεαροί κολυμβητές απόλαυσαν και ενθουσιάστηκαν με το παραμύθι που τους διδάξαμε, με τίτλο Τσάρλι ο διασώστης. Τα πρόσωπά τους γεμάτα ενθουσιασμό και θαυμασμό για τον Τσάρλι, ενώ τόσο στο τέλος όσο και κατά την διάρκεια ήταν γεμάτα απορίες.

Ένα διαφορετικού είδους προπόνησης δέχθηκαν με ευχαρίστηση τα παιδιά. Το παραμύθι περιελάβανε θεωρητικό κομμάτι και πρακτικό στο νερό και έξω από αυτό με ποικιλία παιχνιδιών. Καθώς αφηγούμασταν κάποια μέρη της ιστορίας, ακολουθούσε διάλειμμα για παιχνίδι.

Το πρώτο παιχνίδι ήταν το ρουκ ζουκ και αφορούσε λέξεις μέχρι το μέρος της ιστορίας που είχαμε φτάσει. Τα παιδιά είχαν ενθουσιαστεί και πάνω στην χαρά τους προσπαθούσαν να κλέψουν για να κερδίσει η ομάδα τους. Στη συνέχεια της αφήγησης τα παιδιά βούτηξαν στο νερό και μας έδειξαν με την καθοδήγησή μας αγωνίσματα που έκαναν οι διασώστες. Γεμάτα ανυπομονησία για την συνέχεια, φτάσαμε στο σημείο που τα παιδιά μέσα στο νερό επέπλεαν με την μορφή αστερία όπως ο Τσάρλι με τον Σπουδαίο και κάνανε διαγωνισμό για το ποιος θα επιπλεύσει περισσότερο. Καθώς αφηγηθήκαμε και την υπόλοιπη ιστορία στο τέλος ακολούθησαν παιχνίδια γεμάτα δράση και...σκέψη όπως μας είπαν οι μικροί. Το ένα παιχνίδι αφορούσε τους κανόνες υγιεινής. Χωρίστηκαν σε 2 ομάδες και η ομάδα που θα έβρισκε τους περισσότερους θα ήταν η νικήτρια. Το επόμενο ήταν το «βρες τις κρυμμένες λέξεις», το οποίο έγινε με την βοήθεια υπολογιστη. Όλοι οι μικροί ήταν πάνω από την οθόνη προσπαθώντας να βρει ο καθένας όσες πιο πολλές λέξεις μπορούσε, καθώς αυτός που θα έβρισκε τις περισσότερες θα μας αφηγούνταν με δικά του λόγια ξανά το παραμύθι. Και ναι.. ο νικητής το έκανε και μάλιστα καλυτέρα από εμάς και πιο παραστατικά! Στη συνέχεια τα υπόλοιπα παιδιά μας είπαν ποιος ήταν ο αγαπημένος τους ήρωας. Και φυσικά ο Τσάρλι με τον Σπουδαίο επικράτησαν! Κάποια από τα σχόλια που μας έκαναν οι μικροί διασώστες ήταν: Έχετε και άλλο παραμύθι να μας πείτε; (Νίκος 9 ετών), Ο Τάρλι υπάρχει στην πραγματικότητα; (Αλέξανδρος 6 ετών), Θα έρθετε και την επόμενη φορά; (Μαριλένα 7 ετών) Περάσαμε τέλεια ευχαριστούμε (Χρήστος 7 ετών).



Στο τέλος αυτής της αξέχαστης εμπειρίας για τα παιδια όσο και για εμάς, μοιράσαμε βεβαιώσεις για την τόσο ένθερμη συμμετοχή τους και για τον χαρακτήρα και των ικανοτήτων τους. Ελπίζουμε και σε επόμενη συνάντηση!

Η διδασκαλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του project "Safe Greece" που εκπονείται από την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΑΝΕ) με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation. Η ΕΑΝΕ είναι μέλος των οργανισμών International Life Saving Federation, International Life Saving Federation of Europe και International Federation of Swimming Teachers’ Association. Εικόνες: Γεωργία Δεσπολλάρη, Μαριάννα Μπουκουβαλίδη