ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Safe Greece: Ο Τσάρλι γοήτευσε τα παιδιά

 


Safe Greece: Ο Τσάρλι γοήτευσε τα παιδιά

Δάφνη 27/01/2023. Η Μαριάννα ξεκίνησε την ανάγνωση του παραμυθιού Τσάρλι ο Διασώστης με τα παιδιά να την ακούν προσεκτικά εκτός από τα δύο πιο μικρά στην άκρη τα οποία ήταν πιο ανήσυχα και μας πείραζαν τακτικά λέγοντας «Κυρία πιο δυνατά δεν ακούμε τίποτα». Τους απαντούσαμε πειραζοντας τους «Μην μιλάτε για να μας ακούτε». Η ανάγνωση του παραμυθιού μας πήρε αρκετή ωρα καθώς σταματούσαμε πολλές φορές γιατι τα παιδιά είχαν απορίες και άλλες επειδή μιλούσαν ενθουσιασμένα για τα αγωνίσματα που ακουγαν όπως το κανό! Μόλις τελειώσαμε το παραμύθι, ακολούθησαν δραστηριότητες εξω και μεσα στο νερό. Στην αρχή βάλαμε τα παιδιά να μας δείξουν οποια αγωνίσματα θυμόντουσαν. Τα παιδία μας έδειξαν κολύμπι και με την βοήθεια σανιδας το κανό με κουπί. Εκεί γελάσαμε πολύ καθώς μετα απο καποιο σημειο τα παιδια σπρώχνουν το ενα με το αλλο για να ρίξουν ο ενας τον αλλον στο νερό!

Στην συνέχεια χωρίσαμε τα παιδιά σε δύο ομάδες με σκοπό τα παιδιά να βρουν οσο το δυνατόν περισσότερο κανόνες υγιεινής. Με την βοήθεια του υπολογιστή έπειτα προσπαθούσαν να βρουν  κρυμμένες λέξεις. Τα παιδιά φώναζαν «Κυρία κυρία να πω; Έχω βρει δυο λεξεις!» απάντησα «όχι μια λέξη κάθε φορα η κάθε ομάδα».

Τέλος ακολούθησαν ως τελευταίες δραστηριότητες το ρουκ ζουκ όπου εκεί είχαμε εντάσεις απο τις δυο ομάδες καθώς ελεγαν οτι δεν κλεινουν τα αυτιά τους και ακούν την λέξη που διαλέγετε .Παρόλα αυτά στο τέλος τα βρήκαν μεταξύ τους και το παιχνίδι εξελίχθηκε με διασκέδαση και χαρά από όλους μας! Έπειτα τα παιδιά ρωτήθηκαν για τον αγαπημένο τους ήρωα. Οι πιο συνηθισμένες απαντήσεις ηταν ο μικρός Τσάρλι και ο Σπουδαίος! 

Συμπεραίνοντας μπορώ να πω με σιγουριά πως και αυτή η διδασκαλία θα μας μείνει αξέχαστη .Προσωπικά συγκινήθηκα όταν ο μικρός Άγγελος που δεν «πρόσεχε» όσο τα υπόλοιπα παιδιά το παραμύθι μου είπε «Κυρία εγω δεν κατάλαβα καλά το παραμύθι». Του είπα πες μου κάτι που κατάλαβες έστω και μου είπε «Ότι πρέπει να φοράμε σωσίβιο όταν είμαστε σε κανο και οτι ποτε δεν κολυμπάμε βαθια χωρις κάποιον μεγάλο». Ένιωσα μεγάλη ικανοποίηση καθώς αυτό ήταν πολύ σημαντικό και θα το θυμάται για πάντα! Ήταν ξανά κάτι πρωτόγνωρο!

Η διδασκαλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του project’ ’Safe Greece’’ εκπονείται από την Ένωση ΑΘλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΈΑΝΕ) με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation.H EANE είναι μέλος των οργανισμών International Life Saving Federation, International Life Saving Federation of Europe και International Federation of Swimming Teachers’ Association. Εικόνες: Γεωργία Δεσπολλάρη, Μαριάννα Μπουκουβαλιδη.