ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Tο Safe Greece στον Γ.Σ. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

 


Tο Safe Greece στον Γ.Σ. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Ηλιούπολη 10.12.2022. Στο πλαίσιο του μαθήματος αθλητικής ναυαγοσωστικής διδάξαμε το Διεθνές πρόγραμμα ασφάλειας στο νερό «ΤΣΑΡΛΙ Ο ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ» σε μια ομάδα πόλο ηλικίας 10-12 ετών. Αφού έγινε η πρώτη γνωριμία με τα παιδιά ξεκινήσαμε να εξιστορήσουμε την ιστορία του Τσάρλι, στην αρχή τους φάνηκε βαρετή και ανιαρή αλλά στην συνέχεια βλέποντας τα σκίτσα και καθώς ανέλαβε δράση ο Τσάρλι έδειξαν τεράστιο ενδιαφέρον, κάποια παιδάκια ταυτίστηκαν και ήθελαν να γίνουν και αυτοί σαν τον ήρωα της ιστορίας.

Στην συνέχεια ρωτήθηκαν πως μπορούμε να επιπλεύσουμε στο νερό, ενώ είχαν ακούσει και δει το σκίτσο με την θέση του αστερία τα περισσότερα παιδιά απάντησαν «με πόδια ποδήλατο» γιατί στο άθλημα τους έτσι επιπλέουν πλέον όμως έμαθαν και νέα θέση επίπλευσης. Έπειτα τους εξηγήσαμε το άθλημα με της σημαίες αλλά γιατί δεν γινόταν να το εκτελέσουμε τους είπαμε ότι μοιάζει με το παιχνίδι Μουσικές καρέκλες τότε όλα τα παιδιά ζήτησαν να το παίξουνε όπως και έγινε, ενθουσιάστηκαν και χάρηκαν πάρα πολύ ήθελαν να το επαναλάβουμε. Συνεχίσαμε την ιστορία ενώ παράλληλα τους δώσαμε και οδηγίες ασφάλειας για το νερό και πόσο προσεκτικοί πρέπει να είναι, τελειώνοντας την ιστορία τα παιδιά είπαν «εμείς ξέρουμε καλό κολύμπι μπορούμε να βοηθήσουμε και να σώσουμε ανθρώπους».


 

Οι προπονητές των παιδιών μας μίλησαν και μας είπαν ότι αυτό που κάναμε ήταν πολύ χρήσιμο και βοηθητικό και θα χαιρόντουσαν πολύ αν μπορούσαμε να το ξανακάνουμε και σε ακόμη μια ομάδα τους μικρότερης ηλικίας τέλος μας χαιρέτησαν και βγάλαμε μια ομαδική φωτογραφία μαζί με τα διπλώματα των παιδιών.   

  


Η διδασκαλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του project "Safe Greece" που εκπονείται από την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΑΝΕ) με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation. Η  ΕΑΝΕ είναι μέλος των οργανισμών International Life Saving Federation, International Life Saving Federation of Europe και International Federation of Swimming Teachers’ Association. Εικόνες: Νίκος Αφεντούλης.