ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Safe Greece: Μια ευκαιρία στα παιδιά του ΣΕΠ Σπάτων

 


Safe Greece: Μια ευκαιρία στα παιδιά του ΣΕΠ Σπάτων

 

Σπάτα  21.05.2022. Είκοσι Οδηγοί του Τοπικού Τμήματος Σπάτων, 5-9 ετών παρακολούθησαν με ενθουσιασμό το παραμύθι «Μια ευκαιρία στα παιδιά» και είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια αξέχαστη εμπειρία, όπως ανέφεραν.

Ως αρχηγός της ομάδας των «Πουλιών Σπάτων» του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού δεν θα μπορούσα να αποκλείσω από το πρόγραμμα της φετινής μας χρονιάς μια τόσο σημαντική και δημιουργική διδασκαλία. Σε συνεργασία με τους συμφοιτητές μου Στέλλα Κακαρά και Γιώργο Συμεωνίδη, πραγματοποιήσαμε την αφήγηση του Παραμυθιού «Μια ευκαιρία στα παιδιά».  Τα παιδιά ταυτίστηκαν με τον ήρωα της ιστορίας, παρακολούθησαν με αγωνία και στην συνέχεια συμμετείχαν σε διαδραστικά παιχνίδια που πρόσφεραν χαρά  και γνώση. Η ποικιλία των παιχνιδιών ήταν μεγάλη καθώς προσεγγίσαμε πολύπλευρα το θέμα. Κινητικά παιχνίδια, παιχνίδια γνώσης και κατανόησης του παραμυθιού, παιχνίδια σχετικά με την αλυσίδα επιβίωσης από πνιγμό, ασφάλειας στο νερό και ναυαγοσωστικής γέμισαν την μέρα μας ενθουσιάζοντας παιδιά και γονείς.

Τα παιδιά υποδέχθηκαν με όρεξη την Στέλλα και τον Γιώργο και είχαμε άριστη συνεργασία και αλληλεπίδραση. Ήταν εύκολο να κερδίσουμε την προσοχή και τον σεβασμό των παιδιών. Όλα παρακολούθησαν προσεκτικά το παραμύθι και συμμετείχαν ενεργά στα παιχνίδια. Κατά την διάρκεια των παιχνιδιών, μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε ζητήματα που προέκυψαν και να εμβαθύνουμε στο θέμα της ασφάλειας μέσα και έξω από το νερό.

 

Στο τέλος της εκπαιδευτικής παρουσίασης κάναμε το συμβούλιο της ομάδας μας, στο οποίο κάθε παιδί μοιράστηκε τις εντυπώσεις του και μας είπε τι του έμεινε από την εμπειρία. Οι δηλώσεις τους ήταν πραγματικά υπέροχες. Χαιρετώντας τα παιδιά ένιωθα πολύ χαρούμενη που κατανόησαν ό,τι διδάξαμε αλλά ταυτόχρονα πέρασαν καλά και γνώρισαν κάτι καινούριο με το οποίο πολλοί θέλησαν να ασχοληθούν περαιτέρω. Φυσικά ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά με νέες δραστηριότητες και γνώσεις. Η χαρά τους ήταν μεγάλη και όταν έλαβαν την αναμνηστική βεβαίωση την οποία έδειχναν με καμάρι στους γονείς τους. Εκείνοι με την σειρά τους μας ευχαρίστησαν για την ευκαιρία που δώσαμε στα δικά τους παιδιά και η έφορος με τα υπόλοιπα στελέχη για την αμεσότητα και την αποτελεσματικότητα της διδασκαλίας. Νιώθω πολύ χαρούμενη που ο Στάθης μου έδωσε την ευκαιρία, στα πλαίσια του μαθήματος Εφαρμοσμένης Ναυαγοσωστικής, να διδάξω όσο περισσότερα μπορούσα από όλα αυτά που μας δίδαξε εκείνος και να συνεισφέρω στην μετάδοση σημαντικών γνώσεων. Τα παιδιά γνώρισαν, έπαιξαν, διασκέδασαν και γέλασαν πολύ και αυτό είναι το σημαντικότερο για εμάς! Ελπίζω να μου δοθεί ξανά η ευκαιρία να μοιραστώ τις γνώσεις μου με τους συνανθρώπους  μου και με τα παιδιά!

Η διδασκαλία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος Εφαρμοσμένη Ναυαγοσωστική της ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ. Ο εξοπλισμός και οι βεβαιώσεις παρακολούθησης, διατέθηκαν δωρεάν από την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος με την υποστήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation στο πλαίσιο του project  Safe Greece.