ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Safe Greece: O Charlie κατενθουσίασε τον Άθλο Κερατσινίου

 



Safe Greece: O Charlie κατενθουσίασε τον Άθλο Κερατσινίου

Κερατσίνι 17.6.2022. Φθάνοντας στο γήπεδο του στίβου είχαμε έντονη αμηχανία. Είκοσι παιδάκια μας περίμεναν ανυπόμονα για τη δραστηριότητα που τους είχανε ενημερώσει πως θα ακολουθήσει. Αφού συστηθήκαμε, τα οδηγήσαμε με τους προπονητές τους σε ένα ήσυχο μέρος του γηπέδου όπου απερίσπαστα θα μπορούσαν να απολαύσουν τη διδασκαλία του παραμυθιού.

Η αρχική ανησυχία και νευρικότητα που τα διακατείχε μέσα στα πρώτα 30 δευτερόλεπτα του παραμυθιού, είχε μετατραπεί σε απόλυτη προσήλωση. Μαγεμένα παρακολουθούσαν την εξέλιξη της ιστορίας και τις λεπτομέρειες των πολύχρωμων εικόνων. Μην μπορώντας να κρύψουν τον ενθουσιασμό τους πολλές φορές σήκωναν το χεράκι τους για να ρωτήσουν κάτι σχετικά με κάποια λεπτομέρεια της εικόνας στην οποία εστίαζαν ή να κάνουν σχόλιο για την πορεία της ιστορίας. Ο τρόπος με τον οποίο κοίταζαν τις εικόνες και εμάς ήτανε συγκλονιστικός. Η επεξεργασία του βαθύτερου νοήματος της ιστορίας στα μάτια τους ήτανε εμφανής παρόλο το μικρό της ηλικίας τους.

Με το που τελείωσε η ιστορία, έτρεξαν κατευθείαν προς το μέρος μας έτοιμα να παίξουν τα διαδραστικά παιχνίδια που τους είχαμε υποσχεθεί. Η χαρά τους ήταν απερίγραπτη! Συμμετείχανε όλα και δεν ήθελαν να τελειώσει η εμπειρία που βίωναν καθώς μας φώναζαν ομόφωνα "ας παίξουμε και άλλο ένα παιχνίδι".

 

Όταν τελείωσε η διδασκαλία και έφτασε η στιγμή της αποχώρησής μας, συνειδητοποίησα το εξής. Μέσα από μία ιστορία η οποία κρύβει βαθύτερο νόημα, μπορείς να προσφέρεις μια αξέχαστη εμπειρία ζωής σε ένα παιδί και ο αντίκτυπος της ίσως σημαδέψει την υπόλοιπη ζωή του αφού είμαστε τα πιστεύω μας και οι εμπειρίες μας. Τα παιδάκια φώναζαν «ευχαριστούμε πολύ» καθώς φεύγαμε, αλλά το πραγματικό ευχαριστώ το οφείλουμε εμείς σε αυτά. Εις το επανιδείν μικροί μας φίλοι!

Η διδασκαλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος «εφαρμοσμένη ναυαγοσωστική» της ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ και του projectSafe Greece” που πραγματοποιείται δωρεάν από την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος με την υποστήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation.