ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Safe Greece: Αξέχαστη η αθλητική ναυαγοσωστική

 


Safe Greece: Αξέχαστη η αθλητική ναυαγοσωστική

Αθήνα 7/7/2022. Μαζευτήκαμε μια μεγάλη παρέα από τη ΣΕΦΑΑ Αθηνών στην παραλία του Αλίμου για να διδάξουμε αθλητική ναυαγοσωστική.

Αφού φτάσαμε στην παραλία, αρχίσαμε να στήνουμε το πρώτο αγώνισμα. Επτά σημαιάκια για 8 διαγωνιζόμενους καρφώνονται στην άμμο στην ίδια ευθεία. Οι αγωνιζόμενοι ξαπλώνουν μπρούμυτα με τα πόδια προς τα σημαιάκια. Με το παράγγελμα, οι παίκτες τρέχουν να πιάσουν από ένα σημαιάκι. Στο τέλος του γύρου ο παίχτης που δεν κατάφερε να πιάσει σημαιάκι αποκλείεται και αφαιρείται ένα σημαιάκι για τον επόμενο γύρο.

Στο δεύτερο αγώνισμα οι αθλητές ξεκινάνε να τρέχουν μια απόσταση στην άμμο, μετά κολυμπούν μέχρι ένα συγκεκριμένο βάθος και επιστρέφουν πίσω στο σημείο εκκίνησης κολυμπώντας σχηματίζοντας ένα παραλληλόγραμμο. Στον τερματισμό περιμένουν οι κριτές με τα σημαιάκια.

Η τρίτη δραστηριότητα ήταν ένα σενάριο πνιγμών και επεισοδίων στην παραλία. Κάποιοι παριστούσαν τους κουρασμένους, τους τραυματισμένους και τους αναίσθητους. Επίσης, υπήρχαν επεισόδια έξω από το νερό όπως καρδιακές παθήσεις και επιληψία. Η ομάδα των διασωστών μας, πάντα σε εγρήγορση, με το παράγγελμα μας, έφυγε για διάσωση των ανθρώπων εν ανάγκη.

 

Γενικότερα, περάσαμε όλοι υπέροχα, οι αθλητές μας έδειξαν συνέπεια και πειθαρχία σε κάθε τομέα και ο καθένας μας ευχαρίστησε στο τέλος. Τα αθλήματα είχαν πολύ ενδιαφέρον και ομορφιά. Οι αθλητές και συμφοιτητές μας, μας ρωτούσαν λεπτομέρειες για την αθλητική ναυαγοσωστική, οδηγίες για τη διάσωση κάποιου εν ανάγκη και πληροφορίες για το μάθημα στη σχολή. Στις συνεντεύξεις στο τέλος ακούστηκαν πολύ θετικά σχόλια και φάνηκε ο ενθουσιασμός όλης της ομάδας. Δεν αποτελεί έκπληξη πως το ίδιο ευχάριστα περάσαμε και εμείς. Μέσα από τα αγωνίσματα προέκυψαν χαμόγελα αστεία και φιλικός ανταγωνισμός. Κλείνοντας την ημέρα μας γυρίσαμε στο σπίτι μας ενθουσιασμένοι, με την υπόσχεση να το ξανακάνουμε του χρόνου και ας μην υπάρχει αντίστοιχη εργασία. Αυτό που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει είναι πως αυτή τη μέρα δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ.


Η διδασκαλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος «αθλητική ναυαγοσωστική» του ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ. Ο εξοπλισμός και οι βεβαιώσεις παρακολούθησης, διατίθενται δωρεάν από την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος με την υποστήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation.