ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Safe Greece: Ξεχωριστή μέρα στα Δελφίνια Περιστερίου

 


Safe Greece: Ξεχωριστή μέρα στα Δελφίνια Περιστερίου

 

Περιστέρι 17/12/2022. και ώρα 9 το πρωί που βρισκόμαστε στην πισίνα και γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Αντικρίζουμε παιδιά τα οποία ανυπομονούσαν να βουτήξουν στην πισίνα να ξεκινήσει το μάθημα.

Αρχίζουμε λοιπόν έπειτα από μεταξύ μας γνωριμία να τους αναλύουμε τον σημερινό τρόπο διεξαγωγής του μαθήματος. Τους εξηγήσαμε με παραστατική επίδειξη τα τρία αγωνίσματα που θα «παίξουμε» σήμερα. Τα αγωνίσματα που διεξήχθησαν είναι η ρίψη σκοινιού, σκυταλοδρομία ρίψης σκοινιού 4x12μ και μικτή σκυταλοδρομία 4x50μ. Έπειτα από πολλή επεξήγηση και πολλαπλές ερωτήσεις κάναμε ζέσταμα και μπήκαμε στο νερό. Με επίδειξη του ενός αθλητή ξεκινήσαμε το πρώτο αγώνισμα, τη ρίψη σκοινιού μεταξύ δυο ατόμων. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για τα παιδιά και συνάμα αρκετά διασκεδαστικό.

Έπειτα από αρκετό γέλιο και διασκέδαση μεταβήκαμε σε τετράδες για την σκυταλοδρομία ρίψης σκοινιού 4x12μ όπου και υπήρχε αρκετός ανταγωνισμός μεταξύ των ομάδων για το ποια θα κερδίσει την πρώτη θέση. Ήταν συναρπαστικό το θέαμα και περνούσε πολύ γρήγορα η ώρα καθώς το απολαμβάναμε όλοι μέσα και έξω από το νερό. Οι απορίες και οι εξηγήσεις καθώς και οι βοήθεια από εμάς ήταν συχνό φαινόμενο προκειμένου να μην μείνει κανένα παιδί στο ‘’άγνωστο’’.

 

Το μάθημα τελείωσε με το πολυαγαπημένο αγώνισμα μικτή σκυταλοδρομία 4x50μ. όπου τα παιδιά στις ίδιες τετράδες όπως στο προηγούμενο αγώνισμα έκαναν και αυτό. Σε αυτό υπήρχε ακόμη μεγαλύτερη κινητικότητα και εγρήγορση από όλα τα παιδιά και πολλές κραυγές για την πρώτη θέση. Σε αυτό συνέβαλε και ο προπονητής των παιδιών όπου έβαλε δύο δυάδες παιδιών να ανταγωνιστούν μεταξύ τους με τον ίδιο τρόπο όπως και οι τελευταίοι δύο στην μικτή σκυταλοδρομία.

Το μάθημα θα μου μείνει αξέχαστο όπως και των παιδιών καθώς αποκτήσαμε και απέκτησαν εμπειρίες. Το απόλαυσα στο έπακρο και έφυγα με ένα πλατύ χαμόγελο. Και ο προπονητής και τα παιδιά ήταν αγαπητοί και ευχαριστήθηκαν κατά πολύ το μάθημά τους. Γύρισα σπίτι μοιράζοντας την εμπειρία μου σε δικά μου άτομα καμαρώνοντας το έργο μου. Θετικά σχόλια δεχτήκαμε από τους μαθητές όπως και μια μαμά έστειλε γραπτώς εντυπώσεις του γιου της: «Καλημέρα!! Δια στόματος Δημήτρη: Μαμά σήμερα ήταν πολύ ωραία! Μάθαμε κανούργια και ενδιαφέροντα πράγματα!! Τελικά ευτυχώς που επέμενες να ξυπνήσω για την προπόνηση! Ευχαριστούμε για την εμπειρία!»

 

Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος «αθλητική ναυαγοσωστική» της ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ. Ο εξοπλισμός και οι βεβαιώσεις παρακολούθησης διατέθηκαν δωρεάν από την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος με την υποστήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation στο πλαίσιο του project “Safe Greece”.