ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Tο Safe Greece στις Αχαρνές και στα Μελίσσια

 


 Tο Safe Greece στις Αχαρνές και στα Μελίσσια

Αχαρνές, 21/01/2022. Οι αθλητές της ομάδας κολύμβησης «BLUE AQUA E.E.» διδάχθηκαν 4 αγωνίσματα αθλητικής ναυαγοσωστικής. 

Αρχικά έγινε αναφορά στο πως ξεκίνησαν και εξελίσσονται τα αγωνίσματα Αθλητικής Ναυαγοσωστικής. Ξεκινήσαμε με την επίδειξη του ανδρεικέλου και την αναφορά στα αγωνίσματα κυρίως στο αγωνίσματα "Μεταφορά Ανδρεικέλου 50μ" όπου και τους εξηγήσαμε την μεταφορά στο νερό. Σοκαρίστηκαν για αρχή καθώς ανακάλυψαν ότι είναι βαρύ και αγχώθηκα για το πως θα το μεταφέρουν μέσα στο νερό. Ενώ το δοκίμασαν άλλαξαν γνώμη και ενθουσιάστηκαν. Έπειτα ακολούθησε η Σκυταλοδρομία Ανδρεικέλου 4×25μ. Συνεχίσαμε με το αγώνισμα "Ρίψη Σχοινιού" το οποίο πραγματικά τους ξετρέλανε. Παίξαμε Σκυταλοδρομία Ρίψης Σχοινιού 4×12μ, εφόσον διδάχθηκαν την τεχνική και το έμαθαν αρκετά καλά και γρήγορα, εφάρμοσαν την τεχνική και έπαιξαν όλοι συνεπαρμένοι. Κάθε φορά που τελειώνει μια Σκυταλοδρομία όλοι φώναζαν "πάμε άλλη μια, πάμε άλλη μια". Περάσαμε πολύ όμορφα και διασκεδάσαμε όχι μόνο εμείς που διδάξαμε αλλά και οι αθλητές!

 



Η διδασκαλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του project "Safe Greece" που εκπονείται από την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΑΝΕ) με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation. Η ΕΑΝΕ είναι μέλος των οργανισμών International Life Saving Federation, International Life Saving Federation of Europe και International Federation of Swimming Teachers’ Association. Εικόνες: Αθηνά Αλεξοπούλου.