ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Tο Safe Greece στο Shaolin Kung Fu

 



Tο Safe Greece στο Shaolin Kung Fu

Αθήνα, 8/9/2022. Δέκα αθλητές της ομάδα Kung Fu Μελίσσια διδάχθηκαν το Διεθνές Πρόγραμμα Ασφάλειας στο Νερό «Τσάρλι ο διασώστης».

Συναντηθήκαμε με 10 αθλητές της πολεμικής τέχνης Kung Fu στα Μελίσσια. Τους διηγηθήκαμε το παραμύθι "Τσάρλι ο διασώστης". Το άκουγαν με μεγάλη προσήλωση και ανυπομονησία για την τροπή που θα είχε. Συγκινήθηκαν καθώς κατάλαβαν ότι ο Τσάρλι δεν υπήρχε πια και είπαν ότι μπορεί να υπάρχει ακόμα και να βοηθάει τα παιδιά που κινδυνεύουν στην θάλασσα. Μετά το παραμύθι δοκιμάσαμε την μνήμη τους με το παιχνίδι "Τεχνικές Διάσωσης". Τους δυσκόλεψε λίγο. Έπειτα παίξαμε "Βρες τις κρυμμένες λέξεις" το οποίο τους ενθουσίασε ιδιαίτερα και προσπαθούσαν όλα τα παιδιά να βρουν όσες περισσότερες λέξεις μπορούσαν. Τέλος τους είπαμε ότι θα παίξουμε ένα τελευταίο παιχνίδι με βάση αυτό που είδαμε στο παραμύθι. Δεν ήταν άλλο από, τις Σημαίες, όπως μας είπαν και τα παιδιά. Το παιχνίδι βέβαια έκρυβε και μια έκπληξη! Αντί για σημαίες χρησιμοποιήθηκαν...κρουασάν!! Ότι και να γράψουμε είναι λίγο μπροστά στην έκπληξη και τον ενθουσιασμό των παιδιών. Έπαιξαν το παιχνίδι με τόση χαρά και το λάτρεψαν. Κάποια παιδιά μας είπαν να το ξανά παίξουμε! Κάποια άλλα παιδιά μας είπαν ότι πραγματικά ζήλεψαν το έργο των ναυαγοσωστών και θα ήθελαν να το κάνουν και οι ίδιοι όταν θα μεγαλώσουν. Εξαιρετική εμπειρία και για μας και για τα παιδία!

 

Η διδασκαλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του project "Safe Greece" που εκπονείται από την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΑΝΕ) με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation. Η ΕΑΝΕ είναι μέλος των οργανισμών International Life Saving Federation, International Life Saving Federation of Europe και International Federation of Swimming Teachers’ Association. Εικόνες: Δέσποινα Ξεφτέρη