ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Μια ευκαιρία για το παιδί» στην όμορφη Αντίπαρο




 «Μια ευκαιρία για το παιδί» στην όμορφη Αντίπαρο

Αντίπαρος 21/04/2023. Στο πλαίσιο του μαθήματος «Εφαρμοσμένη ναυαγοσωστική» με υπεύθυνο καθηγητή τον Στάθη Αβραμίδη, είχα την ευκαιρία να αφηγηθώ σε 9 αθλητές του Πλοηγού Αντιπάρου, ηλικίας 10-17 στο τμήμα καλαθοσφαίρισης,  την ιστορία «Μια ευκαιρία για το παιδί», για την ευαισθητοποίηση για την ασφάλειά στο νερό.

   Ταξίδεψα στο νησί. Τις επόμενες ημέρες επισκέφτηκα τον αθλητικό μου σύλλογο στον οποίο, έχοντας την ευκαιρία να ξανά συναντηθώ με συμπαίκτες και καλούς φίλους, οι οποίοι δέχτηκαν με χαρά την πρόσκληση μου για την παρουσίαση. Μόλις βρέθηκα με τους αθλητές, τους χαιρέτησα με ενθουσιασμό, απάντησα στις ερωτήσεις τους και άρχισα να αφηγούμαι την ιστορία, την οποία απολαύσαν. Αυτό φαινόταν στα μάτια τους καθώς ήταν αφοσιωμένα στις  όμορφες εικόνες του παραμυθιού. Αφού τελείωσε η ιστορία, με τα παιδιά να έχουν ανακουφιστεί με το τέλος της ιστορίας, μου αφηγήθηκαν δίκες τους ιστορίες, που είχαν βιώσει τους καλοκαιρινούς μήνες στο νησί, με ανατριχιαστικά περιστατικά στην θάλασσα. Μία από τις απορίες τους ήταν πως γίνεται κάποιος ναυαγοσώστης, πώς εκπαιδεύεται και πως μπορούν να γίνουν ναυαγοσώστες. Αφού πήραν απαντήσεις, τους προετοίμασα για το παιχνίδι που επρόκειτο να ακολουθήσει.


   Το παιχνίδι που επέλεξα είναι το «Ρουκ ζουκ». Μιας και ο καιρός ήταν ζεστός για να πάμε στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ, τους χώρισα σε ομάδες, φόρεσαν τα ακουστικά τους τα οποία τους είχα ζητήσει να φέρουν και ξεκίνησε το παιχνίδι. Κατά την διάρκεια υπήρξαν πολλές στιγμές γέλιου, οι οποίες έκαναν το παιχνίδι ευχάριστο για όλους. Μετά από ατελείωτο γέλιο και αρκετές επιτυχημένες λέξεις, ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσω τους καλούς φίλους οι οποίοι ήθελαν να τους ξανά επισκεφτώ και με άλλες παρόμοιες ιστορίες.

  Η διδασκαλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του project "Safe Greece" που εκπονείται από την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΑΝΕ) με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation. Η ΕΑΝΕ είναι μέλος των οργανισμών International Life Saving Federation, International Life Saving Federation of Europe και International Federation of Swimming Teachers’ Association. Εικόνες: Ανδρέας Φαρούπος.