ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εφαρμοσμένη και Αθλητική Ναυαγοσωστική στην ΣΕΦΑΑ-ΑΠΘ (1)

 



Εφαρμοσμένη και Αθλητική

Ναυαγοσωστική στην ΣΕΦΑΑ-ΑΠΘ (1)

Θεσσαλονίκη 18.5.2023. Μαθήματα εφαρμοσμένης και αθλητικής ναυαγοσωστικής πραγματοποιήθηκαν στους 21 φοιτητές κορμού και ειδικότητας της κωπηλασίας και ιστιοπλοΐας της ΣΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης.

Την διδασκαλία πραγματοποίησε ο υποψήφιος διδάκτορας αθλητικής ναυαγοσωστικής και Σχολικός Σύμβουλος, Γιάννης Δημακόπουλος, υπό την επίβλεψη του Μέλος ΔΕΠ και υπεύθυνου καθηγητή ΣΕΦΑΑ-ΑΠΘ, Δρ. Σεραφείμ Αλεξίου.

Η  διαδικασία χωρίστηκε σε θεωρητικό και πρακτικό μέρος. Στο θεωρητικό, οι φοιτητές επιμορφώθηκαν γύρω από την ναυαγοσωστική. Αναλύθηκαν αρχές ασφάλειας στο νερό, αιτίες θανάτου, πρόληψη, ναυαγοσωστικός εξοπλισμός, ομαδική δουλειά, ευ αγωνίζεσθαι, ΚΑΡΠΑ, προστασία από τον ήλιο, επίπλευση, κολύμβηση, κανόνες ασφαλείας, στάσεις επίπλευσης και επιβίωσης. Ακολούθησε παιχνίδι ερωτήσεων.



Το πρακτικό κομμάτι πραγματοποιήθηκε στην εσωτερική πισίνα του Εθνικού Κολυμβητηρίου Θεσσαλονίκης. Οι φοιτητές εκτέλεσαν σε ομάδες τεχνικές ασφαλούς κολύμβησης και διάσωσης και γνώρισαν για πρώτη φορά την αθλητική ναυαγοσωστική.

Το τέλος βρήκε τους φοιτητές ενθουσιασμένους. Είπαν πως αισθάνθηκαν τυχεροί που πήραν τόσες γνώσεις και ζήτησαν από τον Δρ. Αλεξίου να επαναλάβουν τα μαθήματα αθλητικής ναυαγοσωστικής υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Δημακόπουλου.



Η διδασκαλία πραγματοποιήθηκε στους φοιτητές της ΣΕΦΑΑ-ΑΠΘ. Χρησιμοποιήθηκε οπτικοακουστικός και υλικοτεχνικός εξοπλισμό του projectSafe Greece” που εκπονεί η Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation και του Lifesaving Network με την συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εικόνες: Γιάννης Δημακόπουλος.