ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μια Ευκαιρία Στα Παιδιά του ΑΠΣ Ορφέας

 



Μια Ευκαιρία Στα Παιδιά του ΑΠΣ Ορφέας

Αθήνα 28/05/2023. Ο αθλητικός σύλλογος ποδοσφαίρου «Α.Π.Σ ΟΡΦΕΑΣ» με προπονητή τον Α. Νικολάου, μας υποδέχτηκε με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό στο γήπεδο που πραγματοποιούνται οι προπονήσεις των ακαδημιών. Το junior αγωνιστικό τμήμα, διδάχθηκε την ιστορία του «Αγαπητού» με μια ομάδα 13 παιδιών 10-11 ετών να γνωρίζουν τον πολύ γνωστό ήρωα του παραμυθιού και παράλληλα να μαθαίνουν ορισμένες βασικές γνώσεις ασφάλειας στο νερό που θα τους φανούν πολύ χρήσιμες σε μία δύσκολη και άτυχη στιγμή.

Οι μικροί αυτοί αθλητές εξέφρασαν την αγάπη τους και την ανυπομονησία τους για το καλοκαίρι, καθώς και την στιγμή που θα βρεθούν στην παραλία και τις κολυμβητικές δεξαμενές. Μπορεί η ιστορία λοιπόν του Αγαπητού να μην σχετίζεται άμεσα όσον αφορά το άθλημα με το οποίο ασχολούνται, όμως κάθε παιδί οφείλει να τη γνωρίζει πόσο μάλλον όταν επισκέπτει τα παραπάνω μέρη.

Οι χαρακτήρες, τα χρώματα και οι παραστατικές εικόνες σαγήνευσαν την ομάδα των 13 παιδιών, ενώ η ιστορία του Αγαπητού τους τράβηξε την προσοχή με επιτυχία. Προσπαθώντας διαρκώς να μιμηθούν τους ήρωες του παραμυθιού άλλοτε έκαναν τους ναυαγοσώστες ή πολλές φορές ακόμα και τον ίδιο τον Αγαπητό. Βλέποντας τις φωτογραφίες και συνειδητοποιώντας τις ομοιότητες που εμφανίζει αυτό το παιδί στην ηλικία, στην εμφάνιση αλλά και στον τρόπο σκέψης δεν δίστασαν να ρωτήσουν για παραπάνω πληροφορίες ώστε να νιώσουν μεγαλύτερη ταύτιση με τον πρωταγωνιστή. Συγκλονισμένοι από το παραμύθι που τους διδάξαμε, για πρώτη φορά άκουσαν όρους όπως «ναυαγοσώστης», καθώς και την τεράστια ευθύνη που οφείλει να έχει απέναντι στους συμπολίτες του.

Έχοντας πλέον δεθεί με τον ήρωα της ιστορίας, ανακουφίστηκαν ιδιαιτέρως στο τέλος του παραμυθιού καθώς ο Αγαπητός κατάφερε ,μετά απ’ όλες αυτές τις κακουχίες που του παρουσιάστηκαν να βρει τον δρόμο του ύστερα από την βοήθεια που του προσέφερε ο ναυαγοσώστης, ο οποίος τον προσκάλεσε στην κατασκήνωση.

Έπειτα από την ανάγνωση του παραμυθιού και τις ερωτήσεις που μας έγιναν σχετικά με αυτό, τα παιδιά αν και κουρασμένα από την προπόνηση, είχαν όλη την καλή διάθεση να συμμετέχουν σε ορισμένα διασκεδαστικά παιχνίδια που είχαμε προετοιμάσει για να τους χαλαρώσουμε.

Συμπερασματικά, θα ήθελα να αναφέρω ότι αυτό που μου έμεινε περισσότερο ήταν η χαρά ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των μικρών μας ποδοσφαιριστών, αλλά και το τεράστιο ενδιαφέρον που έδειξαν για την ιστορία του Αγαπητού. Θα θέλαμε να ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον σύλλογο του «Α.Π.Σ. ΟΡΦΕΑΣ» για την θερμή φιλοξενία.

Η Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΑΝΕ) είναι μέλος των οργανισμών International Life Saving Federation, International Life Saving Federation of Europe και Mediterranean Lifesaving Confederation. Στη διδασκαλία χρησιμοποιήθηκε εκπαιδευτικό υλικό της ΕΑΝΕ με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation στο πλαίσιο του project "Safe Greece" και του Lifesaving Network με την συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εικόνες: Χαράλαμπος Κοντραφούρης.