ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Αγαπητός ενθουσίασε την Αθλοκίνηση

 



Ο Αγαπητός ενθουσίασε την Αθλοκίνηση

Αθήνα 22.05.2023. Στα πλαίσια του μαθήματος «εφαρμοσμένη ναυαγοσωστική» μας τέθηκε εργασία να παρουσιάσουμε σε περίπου 10 παιδιά το παραμύθι «μια ευκαιρία για παιδιά» και να κάνουμε κάποιες δραστηριότητες βασισμένες σε αυτό και την ναυαγοσωστική. Με τον συμφοιτητή μου Θάνο Παπαθανασόπουλο πήγαμε σε ένα γυμναστήριο στο Νέο Ηράκλειο.

Είχαμε 10 παιδιά, τα οποία ήταν από πρώτη έως έκτη δημοτικού. Τα παιδιά είχαν πολύ όρεξη να συνεργαστούν μαζί μας και να μας βοηθήσουν στις δραστηριότητες. Μόλις τελειώσαμε το διάβασμα του παραμυθού ξεκινήσαμε με τα παιχνίδια. Το πρώτο παιχνίδι που παίξαμε ήταν οι σημαίες. Μετά παίξαμε φιδάκι που είχαμε φτιάξαμε στο γυμναστήριο, ώστε να κάνουμε ερωτήσεις μέσα από το παραμύθι και μερικές άλλες που είχαν σχέση με την ναυαγοσωστική και τέλος βάλαμε στεφάνια στο πάτωμα και κάναμε ερωτήσεις, αν απαντούσαν σωστά προχωρούσαν αλλιώς έμεναν εκεί που ήταν. Η συνεργασία μας με τα παιδιά ήταν πολύ καλή και πρόθυμα να διαβάσουν και να παίξουν. Στο τέλος τους δώσαμε μερικές συμβουλές, ώστε να είναι ασφαλής στην θάλασσα και να ξέρουν τι να προσέχουν. Τελειώσαμε δίνοντας τα διπλώματα, τα οποία τους ενθουσίασαν. Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα και πρωτοφανής  εμπειρία για εμάς, μιας και είχαμε αλληλεπίδραση με παιδιά και ήταν η πρώτη φορά που έπρεπε να οργανώσουμε ένα μάθημα.



Η Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΑΝΕ) είναι μέλος των οργανισμών International Life Saving Federation, International Life Saving Federation of Europe και Mediterranean Lifesaving Confederation. Στη διδασκαλία χρησιμοποιήθηκε εκπαιδευτικό υλικό της ΕΑΝΕ με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation στο πλαίσιο του project "Safe Greece" και του Lifesaving Network με την συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εικόνες: Σάββας Περάκης.