ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Αγαπητός στον Ελληνικό Ιππικό Όμιλο

 



Ο Αγαπητός στον Ελληνικό Ιππικό Όμιλο

Βύρωνας 02.06.2023. Δέκα παιδάκια αθλητές του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου διδάχτηκαν το παραμύθι «Μια ευκαιρία στα παιδιά».

Καλέσαμε 10 παιδάκια ηλικίας 7-13 ετών που ασχολούνται με το άθλημα της ιππασίας να τους διδάξουμε την ιστορία του Αγαπητού, δηλαδή το παραμύθι «Μια ευκαιρία στα παιδιά». Καθώς διαβάζαμε το παραμύθι παρακολουθούσαν ήσυχα και προσεκτικά και τους εξηγούσαμε ο,τι μπορεί να μην καταλάβαιναν καλά και λύναμε ο,τι απορίες μπορεί να είχαν. Μετά το τέλος της αφήγησης αποφασίσαμε να παίξουμε το παιχνίδι στο οποίο τους κάναμε ερωτήσεις σε σχέση με το παραμύθι και τους δίναμε 3 επιλογές να διαλέξουν τη σωστή για κάθε ερώτηση. Χαρήκαμε ιδιαιτέρως καθώς τα παιδάκια απαντούσαν σωστά σε κάθε ερώτηση. Έπειτα τα ρωτήσαμε με ποιους ήρωες του παραμυθιού θα ήθελαν να γίνουνε φίλοι ή ποιος ήρωας θα ήθελαν να είναι, αλλά και τι θα έκαναν στην περίπτωση που συναντούσαν στην πραγματική ζωή χαρακτήρες όπως ο Ζήλιας και ο Φοβέρας με τη συμμορία του και πως θα αντιδρούσαν. «Θα ήθελα να κάνω παρέα με την Γελαστή και τον Αγαπητό γιατί ήταν καλά παιδιά» (Μιχαέλα, 9 ετών). «Αν συναντούσα τον Φοβέρα δεν θα έκλεβα αν μου το ζητούσε για να μπω στην παρέα του γιατί είναι κακό» (Αφροδίτη, 11 ετών).

Τέλος, αποφασίσαμε να δείξουμε στα παιδιά τις πρώτες βοήθειες που έχουμε διδαχθεί στο μάθημα της Εφαρμοσμένης Ναυαγοσωστικής. Δηλαδή τους κάναμε αναπαράσταση στο πώς αντιδράμε όταν συναντάμε ένα θύμα που δεν έχει τις αισθήσεις του και που πνίγεται με κάποιο αντικείμενο όπως φαγητό. Τους δείξαμε τη στάση ανάνηψης, ΚΑΡΠΑ και πνιγμονή και βάλαμε τα παιδιά να χωριστούν σε ζευγάρια και να κάνει ο ένας το θύμα και ο άλλος τον διασώστη. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν όπως το ίδιο και οι γονείς τους που παρακολουθούσαν.

Η διδασκαλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του project Safe Greece που εκπονείται από την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΑΝΕ) με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation. Η ΕΑΝΕ είναι μέλος των οργανισμών International Life Saving Federation, International Life Saving Federation of Europe και International Federation of Swimming Teachers’ Association. Εικόνες: Σταύρος Γιανναράς.