ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Αγαπητός στο Περιστέρι Volleyball School

 


Ο Αγαπητός στο Περιστέρι Volleyball School

Περιστέρι 11/6/2023. O σύλλογος ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ VOLLEYBALL SCHOOL μας υποδέχτηκε με χαρά, έπειτα από αίτημα μας να διδάξουμε το παραμύθι «ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ», με σκοπό τα παιδιά να ενημερωθούν για τη ναυαγοσωστική, αφού δεν υπάρχει αρκετή ενημέρωση από τους κοινωνικούς φορείς. Το τμήμα που αποφασίσαμε να διδάξουμε αποτελούνταν από 21 άτομα 10-14 ετών, μια ηλικία που η διάσωση στο νερό και οι βασικές γνώσης ασφάλειας είναι χρήσιμες.

Οι μικρές αθλήτριες μας ήταν αρκετά ευαισθητοποιημένες για το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο με εξέπληξε θετικά. Είχαν όρεξη να ακούσουν για αυτό το θέμα, το οποίο μου έγινε αντιληπτό όταν  αφηγούμασταν το παραμύθι. Ήταν αρκετά προσηλωμένες, πράγμα που με έκανε να νιώθω άνετα, καθώς ένα μικρό άγχος με διακατείχε κατά τη διάρκεια της αφήγησης

Η εξιστόρηση του παραμυθιού διήρκησε περίπου μια ώρα και οι αθλήτριες μας έδειχναν καθηλωμένες από τις περιπέτειες του μικρού μας ήρωα και μερικές μου εκμυστηρευτήκαν ότι σε κάποιο σημείο της ζωής τους ένιωθαν την απόρριψη από τους συνομήλικους τους όπως και ο ήρωας μας, γεγονός που με στεναχώρησε. Αυτές ήταν οι αθλήτριες που έδειχναν συμπόνια προς τον ήρωα. Βέβαια δεν μπορούσαν να μην υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. 2-3 κορίτσια μας έδειχναν την ανικανότητα τους να συμβαδίσουν με το τμήμα, καθώς και την υπερκινητικότητα που τις είχε καταβάλλει. Εγώ με την συμφοιτήτρια μου τις αντιμετωπίσαμε με ωριμότητα και τις καθησυχάζαμε, λέγοντας τες ότι πλησιάζει η ώρα του παιχνιδιού και οι κόποι τους θα ανταμειφτούν. Έτσι και έγινε.

Η ώρα του παιχνιδιού ήταν αναμφίβολα  η καλύτερη για όλους μας. Οι αθλήτριες μας ήταν γνώριμες με το παιχνίδι ρουκ ζουκ οπότε χωρίς πολλά, όλες ήταν πρόθυμες να λάβουν μέρος. Συμπεριλάβαμε όρους της ναυαγοσωστικής με σκοπό να πυροδοτήσουμε τη δίψα τους για μάθηση με την δημιουργία αποριών που ήμασταν έτοιμες να λύσουμε. Τέλος παίξαμε το αγώνισμα αθλητικής ναυαγοσωστικής «Σημαίες».

Συνοπτικά, η συνεργασία μας με τα παιδιά ήταν υπέροχη και ειλικρινά αυτές τις ώρες μαζί τους της ευχαριστήθηκα. Ένιωσα οικειότητα μαζί τους και υποσχέθηκα ότι θα ξανά περάσω να τις δω καθώς και ότι θα μείνω για να παρακολουθήσω τον αγώνα που θα συμμετείχαν. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού με προσέγγισαν και 2 γονείς και με συγχάρηκαν και με ευχαρίστησαν για τις γνώσεις που τους παρείχα. Αυτό το κομμάτι ήταν που με άγγιξε περισσότερο καθώς ένιωσα ότι συνέβαλλα με τον δικό μου τρόπο στην κοινωνία!!

Η Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΑΝΕ) είναι μέλος των οργανισμών International Life Saving Federation, International Life Saving Federation of Europe και Mediterranean Lifesaving Confederation. Στη διδασκαλία χρησιμοποιήθηκε εκπαιδευτικό υλικό της ΕΑΝΕ με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation στο πλαίσιο του project "Safe Greece" και του Lifesaving Network με την συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εικόνες: Αγγελική Φράγκου.