ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΑΝΕ: Στη ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ το πολυεθνικό Κύπελλο Ναυαγοσωστικής Ελλάδος 2023

 

ΕΑΝΕ: Στη ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ το πολυεθνικό

Κύπελλο Ναυαγοσωστικής Ελλάδος 2023

 

Αθήνα 03.07.2023. Η Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος προκηρύσσει το Κύπελλο Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος που φέτος θα δώσει στο συναρπαστικό άθλημα που σώζει ζωές διεθνή και πανεπιστημιακό χαρακτήρα.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Κολυμβητήριο της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) του Πανεπιστημίου Αθηνών (Δάφνη, Σάββατο 14/10/2023). Περιλαμβάνουν πλούσιο τελετουργικό με χαιρετισμούς, παρέλαση, όρκο αθλητών και αγωνιστικό πρόγραμμα με ατομικά αγωνίσματα και σκυταλοδρομίες κολύμβησης, διάσωσης, πρώτης βοήθειας. Οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν σε διάφορες ηλικιακές ομάδες. Θα απονεμηθούν μετάλλια συμμετοχής σε όλους, βραβεία ευ αγωνίζεσθαι και έπαθλα.

Η ΕΑΝΕ είναι πιστοποιημένος φορέας αθλητικής αναψυχής και αθλητικού τουρισμού της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και o μοναδικός φορέας στην Ελλάδα που προβλέπει στο καταστατικό του την διεξαγωγή αγώνων ναυαγοσωστικής. Οι αγώνες τελούν υπό την αιγίδα των παρακάτω σημαντικών εθνικών και διεθνών συμμάχων: Princess Charlene of Monaco Foundation, International Swimming Hall of Fame, International Federation of Swimming Teachers’ Association, International Life Saving Federation, International Life Saving Federation of Europe, Mediterranean Lifesaving Confederation, Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος, ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ.

Ο Πρόεδρος της ΕΑΝΕ και "πατέρας" της αθλητικής ναυαγοσωστικής στην Ελλάδα, Δρ. Στάθης Αβραμίδης είπε: "Οι επιτυχίες μας σε πανελλήνιο και παγκόσμιο επίπεδο απέκτησαν ακόλουθους και μιμητές. Το φετινό κύπελλο έχει ιδιαίτερο συμβολισμό γιατί θα διεξαχθεί σε ένα από τα ελάχιστα πανεπιστήμια στον κόσμο που διδάσκουν αθλητική ναυαγοσωστική και θα συμμετάσχουν Έλληνες και ξένοι!"

Προκήρυξη αγώνων